Team Mondo Kaos' Ønskeliste til Julen 2019 ❤️

Team Mondos önskelista inför julen 2019 ❤️

Det är illa, det är sant, december! Nu är det inte långt kvar till julen står för dörren och i butiken gör vi oss också redo – både för att ge våra nära och kära presenter och för att bli bortskämda och överraskade av de som älskar oss! Det kan vara svårt att komma på presenter, oavsett om vi pratar om själva presenten eller vad den kostar eller om du är givaren eller mottagaren av den, och det är därför vi har frågat alla härliga kvinnor i Team Mondo Kaos vilka varor från butiken står på deras önskelista till jul i år, så förhoppningsvis kan du hitta en fin julklapp till någon du bryr dig om eller till dig själv, hos oss!

I det här blogginlägget pratar vi om vad vårt härliga Team Mondo Ladies har på sin önskelista i år till julen 2019, baserat på våra underbara retro- och vintagegodsaker:


Boss Lady Dittes önskningar inför julen 2019


Ditte, som bor i Los Angeles, har redan börjat julen och fått sina julklappsönskningar skickade över.

Trots att vädret inte är riktigt för vintergarderoben ännu i LA har Ditte hoppat i kläderna för att visa upp några av sina tidiga julklappar från Mondo Kaos.

Figursydd klänning med armbågslånga ärmar från Uniquer Vintage.

Ditte har valt den klassiska pennklänningen med hög krage från Unique Vintage , då det är en supermångsidig klänning som kan kläs upp eller ner beroende på tillfälle. Den är stretchig och har en slits baktill, så den är perfekt för vardagsbruk cykelturer (klänningen kommer i butik nästa vecka (vecka 51).

Americana jacka från House of Foxy.

Det andra föremålet på Dittes lista är den fina Americana-jackan från The House Of Foxy . Den är i ullmix, är fodrad och har ett riktigt snyggt och feminint snitt. Ditte är mest en "jeanstjej" och tillsammans med ett par tighta jeans från Lady K Loves får jackan en lite råare look. Jackan är redan en favorit!


Det är en sällsynt syn att se Ditte utan ett par ringar eller armband och dessa är några av hennes favoriter. Massor av nya örhängen och armband från Rock It Rosie kommer nästa vecka (vecka 51).

Frida Boots från Miss L Fire.

Ett måste på Dittes lista var de vackra Frida-kängorna i brun mocka från Miss L Fire.

Ditte hade otur och bröt foten för några år sedan och därför är det viktigt för henne att skor och stövlar har en skön sula och sitter bra på foten. Och Ditte har återrapporterat att de gör det!


Shoppa Manger Stines önskningar inför julen 2019


Americana jacka från House of Foxy.

Stine älskar också den nya Americana-jackan från The House of Foxy , på grund av dess edgy siluett och låga snitt, som passar perfekt in i Stines råa 60-talsinspirerade garderob . Oavsett om Stine har på sig ett set med t-shirt och minikjol eller en enkel klänning i A-linje så passar jackan, därför står den högst upp på hennes önskelista!


Americana jacka från The House Of Foxy

Ice Skater cardigan i vinröd från Emmy Design.

Ice Skater cardigan från Emmy Design har varit en av Stines favoriter sedan vi först fick den i butiken! Hon älskar den läckra, mjuka ullen och det midjeskurna snittet, och hon har det i otaliga färger. Hon har den dock inte i mörkrött/vinröd, så den fick bara stå på önskelistan i år!

Betty A-linje klänning i svart från The House of Foxy.

Stine vill också ha den nya Betty-klänningen från The House of Foxy i julklapp. Betty-klänningen designades i samarbete med Mondo Kaos, och Stine älskar den vackra sötnosurringningen, som framhäver hennes byst, nyckelben och hals riktigt vackert!


Fjärde önskemålet på Stines lista är den röda glitterklänningen från Marmalade . Hon tror att det är en riktig 60-talsklänning som ser ut som en klänning som Motown-gruppen The Supremes kanske hade uppträtt i på 60-talet!


Amber i rosa gnistra från Miss L Fire.

Stine vill ha de vackra Amber-skorna från Miss L Fire i den nya roséguldfärgen med glitter i julklapp. En av Stines favoritmodeller är just Amber-skon, för de har en helt fantastisk passform och när hon såg den nya färgen gick de direkt på önskelistan!



Kirstines önskningar inför julen 2019


Amber skor i guld från Miss L Fire.

Kirstine vill ha de vackra Amber guldskorna från Miss L Fire i julklapp. Kirstine älskar också Amber-modellen, och tycker att de guldfärgade är de perfekta nyårsskorna, som till och med matchar guldklänningen från Marmalade, som hon också vill ha i julklapp! Dessutom skulle Kirstine också använda guldskorna för att piffa upp sin vardag – vi kan bara tänka oss Kirstine i en klassisk vintageinspirerad outfit med en feminin skjortblus, svart pennkjol och så de vackra guldskorna som kontrast till de svarta och vitt!

Emma-klänningen i grönt från Daisy Dapper.

Kirstine vill ha den nya Emma-klänningen från Daisy Dapper för att hon tycker att det är den perfekta kontorsklänningen - den påminner henne om den sofistikerade kontorschefen 'Joan Holloway' från tv-serien Mad Men, en karaktär som blev särskilt känd för sina fantastiska outfits!


Långa röda handskar från Rhanders Handsker.

De långa skinnhandskarna från Rhanders Handsker står på Kirstines önskelista för att hon tycker att de är ett måste i alla retro- och vintageälskande damgarderober och för att de kan användas många vintrar framöver! Långa handskar är eleganta med nästan vilken outfit som helst, och rött är bara en fantastisk färg som verkligen lyser upp vintermörkret!


Glitterklänning i guld från Marmalade.

På Kirstines önskelista hittar vi även den fantastiska guldglitterklänningen från Marmalade , för hon tycker att det är den ultimata festklänningen som andas 60-tal ! Den vackra cocktailklänningen kan användas till alla festliga tillfällen som du tycker saknar det där extra gnistan, och den kan stylas på otaliga sätt! Om Kirstine får glitterklänningen i julklapp kommer hon styla den med Marilyn-lockar, ett statement-halsband och örhängen, champagnestrumpor och guldskor från Miss L Fire!



Lines önskningar inför julen 2019

Frida skor i bordeaux rynklack från Nordic ShoePeople.

De vackra Frida-skorna från Nordic ShoePeople står på Lines önskelista för att de har, och vi citerar, "BÄSTA sula någonsin!".

Line har, med sina egna ord, väldigt kvadratfot, och hon svär att hon har hittat sin drömsko!


Hepburn svängklänning i skogsgrönt från The Pretty dress company . På Lines önskelista hittar vi även den eleganta Hepburn-klänningen från The Pretty Dress Company . Line tycker att svängningen i kjolen är helt fantastisk, speciellt med en underkjol under, och hon älskar också att klänningen har fickor! Den mörkblå färgen kompletterar även hennes hår och framhäver hennes ögon!


Swingkjol i rött från Daisy Dapper.
Line äger många svängkjolar, men ännu inte en i rött, och nu när vi närmar oss den ljuva julsäsongen har hon blivit kär i denna nya 50- talsinspirerade kjol frsa Daisy Dapper ! Vi kan bara tänka oss att Line dansar runt granen med familjen i den vackra kjolen och en feminin retroblus




Omlottklänning i mörkrött med prickar från Bloomsbury.

Den sista önskan på Lines lista är en av våra bästsäljande klänningar, den klassiska omlottklänningen från The Seamtress of Bloomsbury ! Line tycker att det är den bästa klänningen om du är på resande fot och den snyggaste "morgonrocken" du kan tänka dig - linda bara klänningen runt dig och borsta ut håret så är du redo för dagen! Line har den redan i lite olika färger, men som hon säger är det något med färgen röd, och julen närmar sig!


Cecilies önskningar inför julen 2019

Betty A-linje klänning i svart från The House of Foxy.

Första önskemålet på Cecilies lista är vår vackra Betty-klänning från The House of Foxy, en av våra mest populära klänningar. Cecilie vill ha klänningen för att hon älskar dess formskärning, som hon tycker kan användas året runt och till alla tillfällen! En svart klänning är ett måste i garderoben och beroende på hur du stylar den svarta Betty-klänningen kan du använda den både som cocktailklänning och som vardagsklänning med en hint av retrostil!

Svängkjol med hängslen i svart från Unique Vintage.

Cecilie vill också ha den nya Unique Vintage kjolen med hängslen. Hon är "head over heels" över det eftersom det ger en klassisk tidig 60-talslook som osar av Frankrike, Brigitte Bardot och romantiska promenader genom Paris gator!


Luiza cocktailklänning i brun houndstooth från Stop Staring!

Den vackra nya cocktailklänningen från Stop Staring! står på Cecilies önskelista för att hon tycker att den avtagbara leopardkragen är riktigt söt och för att den ger två helt olika looker - så det är nästan som två klänningar i en! Dessutom tycker hon att snittet är riktigt vackert och skapar en klassisk timglassiluett!




Ginger pennklänning i mörkbrunt från The House of Foxy.

Den fjärde julklappsönskan på Cecilies lista är vår nya vackra klänning från The House of Foxy . Cecilie tycker att den chokladbruna färgen är helt fantastisk, och hon känner nästan att klänningen smälter över henne när hon tar på sig den, för den är gjord av ett så himla läckert material. Dessutom är hon helt galen i klänningens klassiska siluett, som sitter tight från topp till knä, och de fantastiska art déco-linjerna som hjälper till att skapa extra form!

Amber svarta skor från Miss L Fire. Cecilie är inte van att gå i höga klackar och gör det sällan, men efter att hon provat de fantastiska Amber-skorna från Miss L Fire har hon börjat fundera på om det är dags att ändra på det. Hon tycker att Amber är superbekväm att ha på sig och att gå i och hon älskar designen som hon tycker är klassisk och tidlös och passar till alla outfits och looks, därför står de vackra skorna på Cecilies önskelista i år!


Karla önskar julen 2019

Den mörkgröna glitterklänningen i lurex från Pretty Dress Company.

Karla vill ha denna fantastiska cocktailklänning från The Pretty Dress Compasny , som hon är helt förälskad i eftersom den gröna färgen har en lätt blå nyans när ljuset träffar den. Om hon har turen att få den vackra klänningen till jul, kommer hon att bära den på nyårsafton, där hon bär den med dubbstrumpor, röda skor, röda naglar och läppstift, gnistrande smycken och en frisyr med Hollywood Waves!

Den nya skjortblusen från Bloomsbury i kräm.

Karla har letat efter en feminin skjortblus med plats för bysten som inte är gjord av bomull, så hon blev väldigt exalterad när vi fick den här nya vintage skjortblusen från The Seamtress of Bloomsbury i butik. Karla tycker att skjortan har riktigt snygga detaljer och samtidigt en formell design som gör den användbar till många olika retrolooker, både till vardags och fest!

Bärnstensfärgade skor i rubinröd från Miss L'Fire.

Karla är som de flesta väldigt nöjd med våra skor från Miss L Fire , och hon vill ha de röda bärnstenarna i julklapp i år, eftersom de påminner henne om sagan 'De röda skorna' av HC Andersen, som var en av hennes favoritsagor som barn!


Den vackra pennkjolen från House of Foxy med faux sarong-effekt i mörkrött.

En av Karlas favoritkjolar i butiken är den vackra 'waterfall'-kjolen från The House of Foxy . Hon älskar den för att den ger en smal siluett, samtidigt som hon har utrymme att röra sig på grund av sarongeffekten, varför hon också vill ha den i den nya vackra mörkröda färgen som hon tycker passar perfekt till vinterns färger !


Strumpor med naglar från What Katie Did.

Karla tycker att strumpor med naglar alltid kan tillföra "det där extra" till en outfit, oavsett om det är till fest eller till vardags. Hon berättar också att hon har hört att dubbstrumpor förlänger benen, och att eftersom hon inte har de längsta benen så gillar hon att skapa illusionen av att hon gör det – och det är därför det alltid finns retro dubbstrumpor från What Katie Did på Karlas önskelista!

Det var hela Team Mondo Kaos önskelista med önskemål från butikens eget sortiment av retro- och vintageinspirerade kläder och skor! Vi hoppas att du blivit inspirerad att skriva en önskan eller två på din egen önskelista – eller att du kanske har hittat den perfekta presenten till din flickvän, fru, vän, kollega eller studiekompis!

Kärleksfulla julhälsningar,

Team Mondo Chaos


Cocktailklänningar i vintagestil från Mondo Kaos

Den perfekta cocktailklänningen för jul och nyår 2020 🌟

December är nog den månad på året då vi har som festligast evenemang i samma månad, och speciellt på årets sista kväll vill vi glänsa med fyrverkerierna på himlen!


Julklänningar i vintagestil från Mondo Kaos

Julklänningar i vintagestil ❤️

Det är månaden före månaden och det betyder såklart att vi har börjat få in vackra klänningar som passar perfekt till jullunch, julafton och alla dina andra julevenemang och event i november och december!


Om kroppspositivitet och plus size-kläder från Mondo Kaos

Om kroppspositivitet och självkärlek ❤️

Om kroppspositivitet och självkärlek" - Intervju med kroppsaktivisten Helene Thyrsted, aktuell i filmen "Fet front"..


PS Vill du höra mer om när vi håller i nya event, startar rea, tävlingar, skaffar nya produkter mm.

Anmäl dig då till nyhetsbrevet nedan:



Kommentar