Be our Valentine ❤

Var vår Valentine ❤️

Hur firar du alla hjärtans dag i år? Firar du alla hjärtans dag överhuvudtaget, och om du är singel, är du lite trött på den dagen som bara är för älskare? Vi på Mondo Kaos har bestämt oss för att det finns många sätt att fira kärleken. Det kan trots allt också vara att skämma bort sig själv. Läs med här och hör hur Mondo-tjejerna firar alla hjärtans dag.

Röd skjortklänning med prickar

Klädsel och konsert på Carina

Carina är singel i år, så den här alla hjärtans dag kommer att handla om självnjutning, och vad passar bättre för att unna dig själv än en klänning du bara känner dig super bekväm i?

När Carina inte är i butiken är hon operasångerska och har precis startat ett eget litet operasällskap.

Om ni inte vet hur ni ska göra er alla hjärtans dag speciell för varandra (eller bara för er själva) så är Carinas råd här: gör er vackra för varandra, ta på er fina kläder som om ni skulle gå på teater och sitt ner i soffan och titta på Alla hjärtans onlinestreamingkonsert med Carinas företag.
Klockan är 15.30 så ni hinner laga en härlig middag tillsammans och äta i skenet från ljusen efteråt.

Efter det kan du sätta på lite musik och dansa en tyst vals på vardagsrumsgolvet för att avsluta med stil. Då kan det bara bli en härlig dag :)

Biljetter till den vackra alla hjärtans konsert med 'Carina och vänner' kan köpas här: swipeupera

Inspiration till alla hjärtans klänning

Vacker vintage klänning för alla hjärtans dag
Swingklänning i rött, perfekt för alla hjärtans dag
Hayworth pennklänning i vintagestil

Vem var Valentine?

Traditionen att fira kärleken med blommor, presenter och choklad på St. Alla hjärtans dag, startade runt mitten av 1800-talet i USA och England. Här sågs för första gången massproducerade kort och hjärtformade chokladaskar för denna speciella dag.
Seden höll i sig och växte i popularitet, och är idag en mycket utbredd tradition, särskilt i de engelsktalande länderna. Sedan 1990-talet har det även blivit en populär alla hjärtans dag här hemma.

Det finns många åsikter om vad som egentligen ligger till grund för denna dag, men den mest utbredda teorin är den om prästen Valentin som gifte sig med soldater omkring år 268 trots att det var emot kejsar Claudius II:s order.

Han tillfångatogs och avrättades den 14 februari 269. Det var påven Gelasius som helgonförklarade Valentine 496 och därmed lade grundstenen för vår "Alla hjärtans dag".


Romantisk middag (och tårta) hos Pernille

Hemma hos Pernille står romantik på menyn.

Tyvärr finns det inget som heter restaurangbesök på alla hjärtans dag i år, men jag har turen att min söta flickvän är otroligt duktig på att laga mat, så vi har kommit överens om att vi ska roa oss genom att baka något gott tillsammans och sedan gå för en vacker vinterpromenad i Frederiksberg trädgård på Alla hjärtans dag.

Självklart med en snygg röd klänning så det blir lite extra festligt!”

Så en riktig älskling Alla hjärtans dag för Pernille som är här iklädd den röda svängklänningen från Stop Staring tillsammans med en hårblomma och massor av riktiga blommor.

Vackra skor för alla hjärtans dag

Charlie Stone skor i rött för alla hjärtans dag
Guldskor från Nordic ShoePeople
Vackra röda skor för alla hjärtans dag

Dammsugare och rödvin hos Stine

Stine och hennes pojkvän kommer också att fira alla hjärtans dag – genom att städa! De ska med andra ord städa OCH hänga upp bilder och ni kommer nog inte testas mer som par än så! (Det ska bara vara att samla på IKEA möbler) Pojkvännen ser inte helt nöjd ut att dagen ska spenderas så, men Stine har lovat att efteråt ska hon klä ut sig i snygga kläder och så hittar de på något fint det har inte varit planerat, men det kommer åtminstone att involvera rött vin.

Fri frakt hos Mondo Kaos

Vi på Mondo Kaos firar även alla hjärtans dag med fri frakt tisdag 9/2 - söndag 14/2.

Så oavsett om du är ensam, tillsammans eller ensam-tillsammans som det heter mycket runt om i världen i dessa pandemitider kan du se om det finns något gott i webshopen att skämma bort dig själv eller bli bortskämd med.

Använd koden 'SELF LOVE' i kassan.

Glad alla hjärtans dag,

Team Mondo Kaos ❤

Läs mer:

Bröllopsklänningar på Mondo Kaos

Guide till bröllopsklänningar i vintagestil


Cocktailklänningar på Mondo Kaos

Cocktailklänningens historia


Nordic ShoePeople på Mondo Kaos

Nyheter från Nordic ShoePeople


PS Vill du höra mer om när vi håller i nya event, startar rea, tävlingar, skaffar nya produkter mm.

Anmäl dig då till nyhetsbrevet nedan: