Strandmode i Mondo Kaos!

Strandmode i Mondo Kaos!

Ringer alla sjöjungfrur, sjöjungfrur och sirener! Vi har nu gått in i 2:a sommarmånaden, och vi längtar efter att ta en promenad på stranden och ta ett dopp i den blå vågen!

I Mondo Kaos står beach fashion 2019 för vackra retro och vintage badkläder från ikoniska Esther Williams Swimwear, lätta och andningsbara strandkläder och vackra, färgglada accessoarer!

I det här blogginlägget pratar vi om:

♥ vårt urval av vackra retro badkläder

♥ hur du stylar din strandlook i retrostil

♥ kvinnan bakom badklädesmärket Esther Williams och hennes liv som Hollywoodsjöjungfru!

Retro badkläder från Esther Williams

Esther Williams Swimwear är ett amerikanskt badklädesmärke som sedan 1988 har skapat baddräkter och bikinis med hög midja i klassisk 1940-/50-talsstil, för kvinnor över hela världen! De vackra badkläderna är inte bara kända för sitt namn, men också för den mycket höga kvaliteten. Konstruktionen och passformen på baddräkterna fungerar för alla former och kroppstyper, eftersom de är gjutna (se bild), för att de täcker vad de ska och för att det starka materialet håller verkligen formen, så att du kan röra dig fritt när du simmar - det gäller även storbröstade kvinnor som annars inte är för halter necks!

Foto: Ploug Photography / Modell: Katrin Cee

Mondo Kaos bär den ikoniska baddräkten i flera olika färger, inklusive prickiga, hawaiianskt tryck, gul/vit ginghamrut, rent safirblått och smaragdgrönt, samt en av sommarens stora trender: körsbärstrycket!

Vi har även en klassisk bikini med hög midja – ännu en av sommarens 2019 stora strandtrender!

Styla din retrobaddräkt – den perfekta retro-strandlooken

Eftersom Esther Williams baddräktsmodell är så klassisk kan du styla din retrobaddräkt på otaliga sätt och skapa din egen unika retrolook, oavsett vilken epok eller stil du inspireras av!

Här ger vi dig några tips på hur du stylar din retro strandlook:

Retro hår

I vattnet: För att undvika blött hår och vatten i öronen har vi de snyggaste retro badmössor i mjukt gummi! Den finns i tre modeller, men du måste vara snabb, för de går redan som glass en varm sommardag!

På stranden: En populär 50-talsfrisyr för varma sommardagar är den klassiska "ponnyhalsduken", som är en enkel, hög hästsvans med en liten halsduk knuten runt. En lätt, söt sommarfrisyr! En sommarfrisyr med halsduk är såklart också för dig med kort hår, och du kan till exempel knyta din halsduk runt huvudet som en 50-talssnusnäsduk eller 60-talsturban!

I butiken har vi flera vackra halsdukar som matchar looken perfekt, och hjälper gärna till med styling!

Vi har massor av halsdukar för din retrolook i butiken - det här är bara ett litet urval.

1950-tals pinupfrisyr med hög hästsvans gjord med chiffongscarf

En klassisk 1950-talsfrisyr är den höga hästsvansen. Med en halsduk i hästsvansen får du precis rätt retrolook!

Ett annat sätt att hålla huvudet kallt, under varma sommardagar, är den klassiska 60-tals halmhatten – vi har den i en dramatisk version med stor skärm i två klassiska färger: svart/vit randig och röd/vit randig!

Foto: Ploug Photography / Modell: Katrine

Retro kläder

En av de saker vi älskar med Esther Williams badkläder är att baddräkterna inte bara är perfekta för simning. Med ett par shorts eller en kjol över är de även perfekta för en snabb lunch med vänner eller en promenad på strandpromenaden med en glassstrut – eller den du älskar – i handen!

Shorts: Du kan skapa en söt, klassisk 40-tals-/pinup-look med ett par högmidjade, veckade shorts från The House of Foxy – ett måste i sommargarderoben!

De söta shortsen är veckade hela vägen runt, vilket gör att de ser ut som en kort kjol - ett väldigt sött sätt att bära shorts! Vi har de vackra shortsen i tre färger som matchar alla vackra baddräkter perfekt!

Kjolar: Om du inte gillar shorts – men ändå vill visa upp dina ben – kan du ha en svängkjol över baddräkten istället. En svängkjol hjälper till att skapa den klassiska timglassiluetten, som speciellt var populärt på 50-talet!

Sommarklänningar: Självklart kan du även ha en lätt retroklänning över badkläderna och här är vår klassiska storsäljarklänning från Bloomsbury helt perfekt för resan till stranden! Det är en omlottklänning, det där gör den lätt att ta på och av, och den är gjord i Bloomsburys lätta signaturtyg "crepe de chine", ett naturligt material som andas som känns mjukt mot huden och torkar snabbt!

Andra retroklänningar som är perfekta för en varm sommardag på stranden är våra nya sommarklänningar från Emily och Fin. De är gjorda av mjuk, läcker bomull och i vackra ränder och madrassen!

Solglasögon och örhängen: Du kan komplettera din retro beachlook med ett par klassiska cateye solglasögon och vackra örhängen från Rock it Rosie som vi exklusivt har i butiken!

Kom ner och ta en titt, hitta din perfekta retrobaddräkt och komplettera looken med en vacker badmössa eller stråhatt och ett par vackra retrobågar från Rock it Rosie!

Berättelsen om Esther Williams och Esther Williams badkläder

Esther Williams var en före detta amerikansk tävlingssimmare som blev Hollywood-skådespelerska och blev affärskvinna!

Williams föddes 1921 och började sin karriär som simmare i Los Angeles, där hon satte flera rekord, bland annat att simma fjäril – en stil som på den tiden annars bara simmades av män! Hennes talangen var så stor att hon valdes ut att delta i OS i Japan 1940, men på grund av andra världskriget ställdes spelen in och hennes simkarriär lades ofrivilligt på is. Det dröjde dock inte länge innan hon blev kontaktad av Billy Rose's Aquacade, en spektakulär synkronsimshow som letade efter en ny kvinnlig stjärna. Williams accepterade, och hennes färdigheter i vattnet, slående figur och vackra ansikte gjorde henne snabbt populär i Aquacade-showen.

När Aquacade-säsongen var över blev Williams kontaktad av talangscouter från det stora filmbolaget MGM. De ville ha Williams på bioduken i den nya filmgenren Aquamusicals, som var en blandning av film och vattenshow, bestående av spektakulära synkronsim och dykning. Williams tyckte att det var en spännande möjlighet, men hon ville inte skriva på ett kontrakt med MGM förrän hon hade lärt sig de färdigheter det krävde, d.v.s. hon kunde sjunga och dansa - hon kunde simma som ingen annan.

MGM accepterade hennes krav och Williams tillbringade de följande två åren med att träna.

Esther Williams och Tom & Jerry i Dangerous When Wet (1953)

1943 gjorde Williams sin långfilmsdebut i Andy Hardys dubbelliv, där hon spelade tillsammans med Mickey Rooney. Några små roller och två år senare fick hon sin första huvudroll i Aquamusical Bathing Beauty, och därifrån tog hennes karriär som skådespelerska fart på riktigt. Skådespelarkarriären nådde sin topp 1952 med filmen The Million Dollar Mermaid, där Williams spelade huvudrollen som Annette Kellermann, en australisk simmare som blev världsberömd på 1800-talet för sina förmågor.


1952 var också året Williams bekantade sig med design för första gången. Under inspelningen av filmen Kjolar Ahoy hade hon upptäckt att baddräkterna som ingick i den kvinnliga marinuniformen var gjord av tunn bomull, var formlös och helt opraktisk för kvinnor. Hon bestämde sig för att göra något åt ​​det och arrangerade ett möte med marinen, där hon visade en Cole-baddräkt på sin egen kropp och förklarade, hur Cole-baddräkten var mycket mer praktisk för deras kvinnliga rekryter – direkt efter mötet beställdes 50 000 baddräkter för WAVES!

Under de följande åren spelade Williams flera huvudroller, men 1963 drog hon sig tillbaka från skådespeleriet. Hon hade säkrat sin ålderdom genom att investera i flera olika satsningar, och som vi vet var Williams en bra affärskvinna. Det var därför hon slog till när hon 1988 erbjöds att sätta sitt namn på en retroinspirerad badklädeslinje, under förutsättning att hon hjälpte till att designa dem själv! Esther Williams badkläder blev snabbt populära varumärke bland kvinnor världen över, på grund av den fantastiska konstruktionen och passformen som gör att alla kvinnor kan känna sig som sjöjungfrur i vattnet!

Vänliga hälsningar, Team Mondo Kaos ♥


PS Vill du höra mer om när vi håller i nya event, startar rea, tävlingar, skaffar nya produkter mm.

Anmäl dig då till nyhetsbrevet nedan:


Blogginlägg:

Retro modevisning på mudhoney Copenhagen

Retro modevisning

Vi bjöd in till en retro modevisning på Mudhoney, där vi presenterade ett urval av vår sommarkollektion på fem vackra modeller....


The House Of Foxy är ett engelskt märke som gör kläder i 1940- och 1950-talsstil

Foxys hus

The House of Foxy är ett brittiskt varumärke som designar och producerar högkvalitativa kläder i vintagestil...


Viva Las Vegas

Den 18 - 21 april gick Rockabillyfestivalen "Viva Las Vegas" av stapeln för tjugoandra gången. Kirstine & Ditte hade återigen åkt till Vegas...