Kundeportræt nr. 4 Heidi ❤️

Kundporträtt nr 4 Heidi ❤️

Det här kundporträttet är en del av en serie minibloggar där vi har intervjuat några av våra vackra #mondoladies, baserat på deras användning av #mondolady och #mondokaos på Instagram <3

Detta porträtt är av underbara Heidi, som har en bakgrund som ekonom, älskar att resa och virka och har en förkärlek för klänningar med hög midja!

Heidi är 33 år och bor i Vanløse, i en liten lägenhet med trädgård. Hon är utbildad till förvaltningsekonom, vilket innebär att hon kan mycket om siffror, juridik och människor. Hon älskar att resa och resorna går ofta till London, där hon utforskar de udda, hippa stadsdelarna Campden och Soho. Dessutom lägger Heidi också tid på olika kulturupplevelser här i Köpenhamn och att virka, vilket hon är riktigt bra på.

Heidis intresse för retrouniversum och dess feminina klänningar och mode är relativt nytt. Heidi har dock bara burit klänningar de senaste 10-15 åren eftersom hon inte gillar att ha byxor på sig. Hon känner sig inte bekväm och tycker att de är tajta på fel ställen och hon har till och med upplevt negativa kommentarer när hon har burit byxor, vilket inte heller har gjort hennes förhållande till att bära byxor lättare.
Heidi har alltså burit klänningar i många år, men det var bara för några år sedan hon lärde känna retrouniversumet. Hon berättade att hon en dag surfade på Facebook och snubblade över en annons för försäljning av en röd svängklänning med hög midja i en retroklädgrupp i plusstorlekar som hon hade gått med i. Hon skrev till säljaren, körde förbi och provade klänningen, som var skräddarsydd efter hennes figur, och hon köpte den på plats. När Heidi kom hem provade hon klänningen igen och började fundera på om hon skulle utforska denna retro klädstil lite mer, för snittet passade verkligen hennes figur och hon kände sig riktigt bekväm. Efter det började hon googla på märken och butiker som sålde klänningar i det snittet och stilen och det var så Heidi lärde känna Mondo Kaos.

Första gången Heidi besökte Mondo Kaos var sommaren 2018. Hon behövde en underkjol att ha under sin röda svängklänning eftersom hon skulle på teater. Efter att ha letat och tittat på olika rekommendationssidor och recensioner bestämde hon sig för att stanna till i butiken på Birkegade, där hon omedelbart blev kär i de många färgglada, feminina klänningarna och möttes av kärleksfull, personlig service som hjälpte henne att hitta perfekt underkjol för hennes klänning.

Heidis favorittyp av klänning är en midjeskuren klänning, eftersom hon har en hel timglasfigur, och därför vill definiera sin midja och framhäva sina former på vackraste sätt. Till vardags bär hon mest A-linjesnitt eftersom de är feminina utan att dra till sig för mycket uppmärksamhet. Dessutom är Heidi nöjd med den enhetliga looken, och har flera klänningar med till exempel krage och knytdetaljer, som ger lite spets till en annars väldigt feminin look.

När vi skulle fota Heidi valde hon även klänningar med skuren midja, med undantag för en.

Den första klänningen Heidi provade var den fina 'Peter Pan' kragklänningen från Very Cherry , en klassisk midjeskuren A-linjeklänning med vit krage som avger den söta, lekfulla uniformsvibben som Heidi gillar. En högtidsklänning som fortfarande är feminin och kan stylas på många olika sätt!

Den andra klänningen som Heidi provade var vår stickade klänning från Palava . Den är designad för att se ut som ett set i två delar, vilket ger klänningen en mer formell men ändå avslappnad look. Samtidigt är den väldigt skön att ha på sig, både för att den är gjord av 100% ekologiskt mjuk bomullssticka och för att den inte behöver stängas med dragkedja eller annan stängning!

Betty-klänningen från House of Foxy var den tredje klänningen Heidi provade. Även den här klänningen var undantaget då den inte är skuren i midjan utan istället har ett empiresnitt vilket innebär att den skär strax under bysten. Klänningen sitter dock på, så Heidi tappar inte midjan i klänningen och den är fortfarande väldigt vackert definierad – vi älskar snittet för Heidis helfigur, och tycker att det ger en formell, feminin look utan att vara utmanande.

Den sista klänningen Heidi provade var klänningen Rita i nyårsprint från Palava . Hon känner redan klänningsmodellen och var, precis som vi, helt besatt av det söta fyrverkeritrycket. I ögonvrån ser Heidi den grå melerade koftan från Emmy Design , som matchar färgmässigt perfekt till klänningens bakgrund, och plötsligt skapades en feminin, avslappnad nyårsklänningslook!


Heidis nya stil började med upptäckten av en slumpmässigt bestämd röd klänning på Facebook , och den utvecklades på grund av Heidis nyfikenhet och önskan att må bra med sig själv och sin figur och rätten att klä sig som hon känner. Heidi har ett mantra som heter "om jag känner att jag ser bra ut ser jag bra ut också", och därför är det viktigaste för Heidi när hon handlar att hon trivs i kläderna hon har på sig. Det kräver bl.a. att den är gjord av ett högkvalitativt material som gärna både andas och har stretch och att snittet ska klippas ordentligt och vara välsytt, så att hon inte behöver fundera på om det nu också 'passar som det ska' på hennes figur. Hon kommer alltid att föredra att köpa en klänning av hög kvalitet i både design och material, för att hon vet att den kommer att hålla längre – och för att hon vet att det är så hon känner sig bekvämast och blir den bästa versionen av sig själv!

Tack så mycket för att vi fick intervjua dig, Heidi! Vi ser fram emot att se dig igen!

Vill du lära känna Heidi och hennes universum och stil bättre kan du följa henne på Instagram HÄR!

Vänliga hälsningar, Team Mondo Kaos ❤️


Kundporträtt nr 1 Rebecca - Mondo Kaos

Kundporträtt #1 Rebecca ❤️

Rebecca är en av våra yngre kunder i sina vackra 20-årsåldern! Hon bor i Virum och till vardags studerar hon till kostassistent på Hotell- och restaurangskolan...


Kundporträtt nr 2 Stinemaria Mollie

Kundporträtt nr 2 Stinemaria Mollie ❤️

Stinemaria Mollie är 45 år och bor i Hvidovre. Hon är mamma till Mads, snart 20, och Liv, 15, och gift med Lars. Stinemaria arbetar som författare och föreläsare...


Kundporträtt nr 3 Louise - Mondo Kaos

Kundporträtt nr 3 Luise ❤️

Luise är 42 år, hon bor i Allerød och är mamma till en 12-årig pojke och en 9-årig flicka.Luise arbetar i
Copenhagen Airport Security, och hon har en stor kärlek till 50-talsmode, stil och musik...



PS Vill du höra mer om när vi håller i nya event, startar rea, tävlingar, skaffar nya produkter mm.

Anmäl dig då till nyhetsbrevet nedan:



Kommentar