Den perfekte cocktailkjole til Jul og Nytår 2020 🌟

Den perfekta cocktailklänningen till jul och nyår

December är nog den månad på året då vi har som festligast evenemang i samma månad, och speciellt på årets sista kväll vill vi glänsa med fyrverkerierna på himlen!

I år säger vi hejdå till 10-talet och går in i 20-talet, och oavsett om du vill ha en elegant, sexig eller söt nyårslook så är vi säkra på att vi har flera fantastiska cocktailklänningar som får dig att känna dig vacker och bekväm i, så att du kan hälla upp champagnen och hoppa in i det nya året och decenniet med stil!

I det här blogginlägget pratar vi om:

  • vårt urval av cocktailklänningar för nyår 2020
  • styla din nyårsklänning i Mondo Lady-stil

Mondo Kaos utbud av cocktailklänningar till jul & nyårsfester.

Det finns många olika sätt att fira nyår och många olika sorters nyårsfester och traditioner. Därför har vi satt ihop ett urval av våra härliga cocktailklänningar som vi tycker passar extra bra för att fira årets sista kväll!

A-linje glitterklänning i vacker 60-talsstil från Marmalade

Om du letar efter en glitterklänning som kan lysa med fyrverkeriet, då är denna fantastiska 60- talsinspirerade A-linjeklänning från Marmalade vad du letar efter! En absolut dröm om en klassisk cocktailklänning ! Det formsydda snittet framhäver dina former på vackraste sätt och skapar en vacker siluett med en definierad midja! Tillverkad i rött glitter, guldglitter och svart glitter, det kommer säkerligen att vända dig när du kommer in i vilket rum som helst!

Hayworth-klänningen från The House of Foxy.

Hayworth-klänningen från The House Of Foxy är en fantastisk pennklänning som utstrålar klassisk elegans och sofistikerade cocktailpartyn i 40-talets high society. Snittet skapar den klassiska timglassiluetten och ramar in dina kurvor på vackraste sätt, medan den smickrande draperingseffekten i kjolen döljer eventuella linjer och hjälper till att definiera siluetten ännu mer! En fantastisk cocktailklänning som säkert kommer att göra dig uppmärksammad på nyårsfesten!

Lana cocktailklänning från The House Of Foxy.

Lana är en elegant pennklänning med en vacker peplumkjol, mandarinkrage och en snygg nyckelhålsringning som diskret fokuserar på bysten. Snittet ramar in hela figuren, peplumkjolen döljer alla linjer och materialet har en lätt stretch för en bra passform! En vacker cocktailklänning som definitivt väcker uppmärksamhet på det mest eleganta sättet!

Pennklänning i senapsgult & guld från Miss Candyfloss.

Om du letar efter en formell cocktailklänning med lite glitter, då är denna vackra pennklänning från Miss Candyfloss precis grejen för dig. Den är gjord i säsongens populäraste färg, senapsgul, och har en väldigt vacker båtformad krage i guldfärgad satin som framhäver nyckelbenet och halsen på det absolut vackraste sättet! Klänningen är inspirerad av Hollywood-ikonen Marilyn Monroe och hennes sofistikerade stil.

Pennklänning i svart med halvlånga ärmar från Miss Candyfloss.

Om du älskar den vackra satinkragen, men föredrar en klänning med ärmar, har vi även pennklänningen med satinkrage i svart. Den är skräddarsydd, ramar in kroppen på vackraste sätt och så har den en praktisk slits i kjolen för bra rörelse. En mycket elegant cocktailklänning som passar perfekt till ett par långa satinhandskar, en cigarettpipa och rött läppstift i äkta Marilyn Monroe-stil!

Svängklänningar i flera färger från Unique Vintage.

Klänningen Delores från Unique Vintage är en av våra klassiker. En väldigt smickrande svängklänning med snygg drapering i urringningen, som har en något förstorande effekt och ramar in bysten väldigt elegant! Den har en bred midja som hjälper till att definiera midjan, och en vacker svängkjol som rundar höften och har plats för en underkjol under - den perfekta cocktailklänningen till dansfesten!

Hourglass Swing klänning från The Pretty Dress Company.

Om du vill fira in det nya året på en dansfest är Hourglass-klänningen från The Pretty Dress Company klänningen du letar efter! En elegant, klassisk klänning i det ikoniska New Look-snittet som skapar den berömda timglassiluetten med den smickrande V-ringningen, de små ärmarna, den definierade midjan och den fullswingande kjolen! Bär den med en underkjol under för att skapa den ultimata timglassiluetten och vända på dansgolvet! Klänningen är tillgänglig just nu i 6 olika färger.

Timglasklänningen från The pretty dress company

Timglas pennklänning i velour från The Pretty Dress Company.

Vi har även den vackra Hourglassklänningen från The Pretty Dress Company i blyertsmodell, och nu även med armbågslånga ärmar – och den är gjord i vackraste röd sammet! Den är formsydd, midjeskuren, har en vacker V-ringning och en snygg draperingsdetalj i sidan som hjälper till att definiera midjan samtidigt som den framhäver höften och döljer eventuella linjer runt magen. En fantastisk cocktailklänning som utstrålar elegans och glamour och som säkerligen kommer att dra till sig uppmärksamhet på din nyårsfest!

Pennklänning i velour

Den klassiska Billion Dollar-klänningen från Stop Staring!

Billion Dollar-klänningen från Stop Staring! är en av våra mest sålda cocktailklänningar genom tiderna i Mondo Kaos! Det är en sexig, tajt cocktailklänning i figurnära snitt som framhäver alla former på vackraste sätt, och med en utmanande urringning som sätter fullt fokus på bysten! De små, elastiska puffärmarna ger klänningen en lekfull look och gör den lämplig för många olika typer av festliga tillställningar! En helt fantastisk klänning, i ett snitt som passar alla kroppstyper och storlekar!

Klänningar från Stop staring

Den vackra Harlow-klänningen Stop Staring!

En sofistikerad cocktailklänning i två färger - livstycket är mörkgrönt och kjolen är svart. Det är en snygg midjeskuren klänning i figurnära snitt, med snygga empiresömmar under bysten som har en något förstorande effekt. Snittet, färgerna och en liten bältesdetalj definierar midjan väldigt vackert, och figurens alla former är framhävda. På höger axel finns en iögonfallande satinrosett som ger klänningen en elegant, lekfull look! På baksidan av kjolen finns en slits, för bra rörelse!

Harlow pennklänning från Stop Staring

Den klassiska Mad Men svängklänningen från Stop Staring!

Mad Men swingklänningen från Stop Staring! är en klassisk cocktailklänning som passar för alla tillfällen! Klänningen skapar en vacker timglassiluett, och det är särskilt fokus på att framhäva bysten och midjan. Barmen ramas in och framhävs av vackra veck i livstycket, och midjan definieras vackert av det midjeskurna snittet och den fantastiska svängkjolen! Det finns plats för en underkjol under kjolen om du vill ha extra volym och en mer lekfull look, men klänningen kan enkelt bäras utan, vilket ger den en mer elegant look.

Galna klänningar från Stop Staring

Pennklänning i glitterlurex från The Pretty Dress Company.

Om du älskar glitterklänningar, men föredrar en klänning med kort ärm, då är Hourglass-klänningen i glitterlurex precis grejen för dig! En absolut dröm om en cocktailklänning som skapar den ikoniska timglassiluetten på gnistrande sätt! Detta är den perfekta klänningen för din nyårsfest! Glamknappen har vridits upp hela vägen och du är helt säker på att bli den klaraste stjärnan på vinterhimlen i denna klänning, oavsett om du gillar den vackra mörkgröna färgen eller det eleganta silvret!

Lurex klänningar från The Pretty Dress Company

Styla din jul- eller nyårsklänning i Mondo Lady Style

När du har hittat den perfekta nyårsklänningen är det dags att komplettera din outfit! I äkta Mondo Lady-stil ger vi dig våra bästa stylingtips från butiken för en fantastisk nyårslook:

Nylonstrumpor med sömmar - grädden på moset.

Tights med sömmar från What Katie Did

Strumpor med naglar från vad katie gjorde

Strumpor med naglar är ett måste för din nyårslook! Fållade strumpor ger elegans och sexappeal - och fållen förlänger benen! Vi har ett bra utbud av både strumpor till hängslen och strumpbyxor med sömmar i flera färger och storlekar, även i plus size !

Hängslen med formeffekt från What Katie gjorde

Dessa hängslen från What Katie Did har hela 2 funktioner. Det är den praktiska delen - att de kan hålla upp strumpor, men dessutom har de en lätt formeffekt över magen. Och de är bara supersköna!

Vi har även de vackra "midjehakarna" som stängs med krokar och har en fantastisk effekt om du vill ha den vackra timglasfiguren.

Vackra skor för din cocktailklänning

Du hittar även de perfekta nyårsskorna till din klänning hos oss, och vi har vackra festskor och dansskor från Lola Ramona , Miss L Fire och Nordic ShoePeople i flera färger och modeller!

Guldskor från Miss L Fire

Guld är en av vinterns stora färger, och vi har totalt tre modeller i olika guldtoner från Miss L Fire ! Vi har klassiska Amber i matt guld och rött guld och så har vi nya Layla i en vacker metallisk guldfärg.

Amberguld pumps från Miss L Fire

Amber är en kändis på Mondo Kaos och det är en av våra favoritskor eftersom det fungerar till allt: arbete, dans, mingel på cocktailpartyn eller en romantisk promenad och titta på fyrverkerierna tillsammans, arm i arm. Den har perfekt hälhöjd och bra stöd i framfoten så den är riktigt bra att gå med och stå i.

Layla guldpumps från Miss L Fire

Layla är en ny modell från L'Fire, i metalliskt guld! Det är en klassisk sko med en vacker hälkappa som är formad som ett snäckskal och ett extremt smickrande V-snitt på framfoten som förlänger både fot och ben! De är perfekta för nyårsfesten, där de garanterat lyser upp vilket dansgolv som helst.

Svarta skor för fest

Svart är alltid med, därför har vi såklart även klassiska svarta festskor som passar perfekt till din cocktailklänning, oavsett vilken färg den har.

Svarta bärnstensfärgade pumps i mocka från Miss L Fire

Populära Amber finns även i svart mocka, med samma goda hälhöjd och stöd i framfoten. En sexig sko som passar alla tillfällen och speciellt bra till nyårsafton med dans och vänner på besök!

Lana pumps i mocka med silverband

Lana är också en ny modell från Miss L Fire, med en sexig silverdetalj på framfoten som fångar ljuset och väcker uppmärksamhet. Med silvertonade smycken kan du skapa en fantastisk look som andas cocktails, champagne och cigarrer!

Layla pumps i mocka från Miss L Fire

Nya Layla med clamshell hälkappan och V-ringning är också gjord i svart mocka – klassiskt skomode med en vacker twist som matchar alla dina festoutfits och cocktailklänningar!

Clarice skor med låg klack i mocka

Clarice är också en ny modell, inspirerad av sent 1950-tal/tidigt 60-tal, och därför är hälen något lägre än L'Fires övriga modeller. Designen förlänger foten och vaden och gör dem fantastiska att gå i - bär dem med en 60-talsinspirerad cocktailklänning, hår i bikupastil och stora smycken för en klassisk 60-talsfestlook!

Svarta mary jane patentskor från Lola Ramona

Gillar du 60-talsmode så har vi även vackra svarta lackskor från Lola Ramona! En väldigt klassisk Mary Jane-modell med rem och liten klack, som passar perfekt till miniklänningen! Det här är skorna du ska gå och dansa i på nyårsafton! Det blanka, svarta lacket passar till alla outfits samtidigt som de är de perfekta festskorna till din cocktailklänning!

Ruskin skor från Nordic Shoepeople

Nordic ShoePeople har även gjort ett par vackra 60-talsinspirerade skor den här säsongen: Frida . Klassiska mockaskor med T-band och bästa komfort! Nordic ShoePeople är kända för sina bekväma innersulor vilket gör att skorna passar väldigt bra som dansskor! Den fina T-remmen ger skorna ett lekfullt uttryck som passar perfekt till nyår, där det alltid händer något roligt och överraskande!

Röda skor för fest

Röda skor är en klassiker, och vi anser att alla tjejer och kvinnor bör äga minst ett par röda skor! För den här säsongen har vi två röda par skor som är helt olika! Klassisk röd mocka och vinröd lack!

Röda mockapumps från Miss L Fire

Vi har Amber från Miss L Fire i den vackraste rubinröd mocka som omedelbart får oss att tänka på Dorothy och Oz! Ett par väldigt vackra skor i klassisk design med fina detaljer som bara väntar på att få dansa in i det nya året med dig!

Vi har även Frida från Nordic ShoePeople i ett elegant vinrött 'wrinkle'-lack som passar perfekt till din dämpade, sexiga nyårslook! Med en svart cocktailklänning och mörkrött läppstift kan du skapa en sexig look som utstrålar 60-talets utmanande, sexiga stil!

Boleros.

När du går ut för att titta på fyrverkerierna kl 00 och poppar champagnekorkar, kan det vara skönt att ha på sig lite bolero för att hålla värmen så att du kan njuta av utsikten över himlen samtidigt som du ser fantastisk ut. Vi har en snygg, kortärmad bolero från House of Foxy i flera olika färger och storlekar som passar perfekt till din nyårslook, så att du ser stilig ut hela kvällen – även när det är dags för cigarrer och champagne!

Bolero i svart från The House Of Foxy
Bolero i marinblått från The House Of Foxy

Om du fortfarande tycker att du behöver lite inspiration för din personliga nyårslook 2020, kom förbi vår butik på Birkegade. Här finns vi alltid redo att hjälpa dig med råd och tips om styling, oavsett om du går för en festlook i äkta 1940-, 1950- eller 1960-talsstil eller en modern look med fullt fokus på att framhäva dina feminina former i klassisk stil!

Vi hoppas att ni alla får en fest och kommer väl - och välklädda - in i det nya året 2020!

Vänliga hälsningar, Team Mondo Kaos


Julklänningar i vintagestil ❤️

Julklänningar i vintagestil ❤️

Det är månaden före månaden och det betyder såklart att vi har börjat få in vackra klänningar som passar perfekt till jullunchen...

Kroppspositivitet

Om kroppspositivitet och självkärlek ❤️

"Om kroppspositivitet och självkärlek" - Intervju med kroppsaktivisten Helene Thyrsted, med i filmen "Fat Front"...

Kundporträtt nr 4 Heidi ❤️

Det här kundporträttet är en del av en serie minibloggar där vi har intervjuat några av våra vackra #mondoladies, baserat på deras användning av #mondolady och #mondokaos på Instagram <3



Giveaway - vinn en valfri cocktailklänning!

Du kan nu vinna en klänning till din nästa valfria fest!

Du behöver bara göra två saker:

1. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan - om du redan är anmäld går det såklart bra, och du behöver inte göra det igen! ❤️

2. Kommentera nedan vilken klänning du skulle vilja vinna. Det behöver inte vara en av de vi visar här i blogginlägget, utan kan givetvis även vara en av de andra du kan hitta på webbshoppen. Sätt gärna in en länk till klänningen.

Den lyckliga vinnaren dras tisdagen den 10 december och meddelas på Facebook & Instagram onsdagen den 11 december ❤️



122 kommentarer


  • Manou Othine Emanuelle Justesen

    Jeg ville elske den her til juleaften: https://mondokaos.dk/collections/kjoler-retro-vintage/products/house-of-foxy-tidslos-pencilkjole-med-faux-wrap-i-sort

    Så smuk og klassisk ❤️


  • Susanne

    Jeg vil elske en af de smukke swing kjoler 🍀🤞😃


  • Jette Reventlov

    Jeg er tilmeldt jeres nyhéďsmail i forvejen. Elsker så meget jeres kjoler og kan slet ikke ælge😊men hvis jeg skulle vinde træffer jeg et valg🎁🥇♥️


  • Bianca

    Det skal helt klart være en billion dollar cocktailkjole i mørkerød med prikker!


  • Nicoline Sidley

    Åhh, jeg elsker jeres butik højt. Så mange lækre ting og altid fantastisk service hvad enten det er over webshop eller i den fysiske butik. Tusind tak for en genial butik!!!
    Jeg ville elske at gå det nye år i møde i Stop Staring: Twilight 50’er Cocktail Kjole.
    Ønsker jer alle en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår, hvor vi helt sikkert ses!


Kommentar