Kundeportræt nr. 1 Rebecca ❤️

Kundporträtt #1 Rebecca ❤️

Detta kundporträtt är en del av en serie minibloggar där vi har intervjuat några av våra skönheter #mondoladies, baserat på deras användning av bara #mondolady och #mondokaos på Instagram ❤️ Detta första porträtt är av den vackra Rebecca, som studerar till kostassistent på Hotel og Restaurangskolan i Valby och älskar retro och vintagemode!


Rebecca är en av våra yngre kunder i sina vackra 20-årsåldern! Hon bor i Virum och till vardags hon studerar till kostassistent på Hotell- och restaurangskolan, som hon snart slutar ifrån examen. När Rebecca är klar med sin utbildning vill hon gärna flytta till sin mormor i England för att prova något nytt – kanske jobba i en retro- eller vintagebutik, för hon är också väldigt intresserad av retro- och vintagekläder och modehistoria!

Rebeccas intresse för retro- och vintageuniversum började när hon var ung tonåring och upptäckte rockabilly-stilen. Hon blev omedelbart kär i det färgstarka universum av strutskjolar och underkjolar, som inte liknade något hon hade sett någonstans tidigare. Även om Rebecca tyckte att stilen var spännande och ville själv gå med de struttande klänningarna, hon vågade inte börja gå med kläderna, för hon blev mobbad i grundskolan och allt hon ville på den tiden var att ta hand om in och vara som de andra, så hon höll sitt intresse för sig själv och beundrade istället stilen på dator hemma. Det var inte förrän Rebecca gick i gymnasiet några år senare som hon fick modet att börja klä sig som en hon ville faktiskt, istället för att försöka passa in. Rebecca sa att hon helt klart kunde kom ihåg vad som orsakade det: hon hade, efter mycket övervägande, äntligen köpt en feminin set med kläder, bestående av ett par byxor med hög midja och en blus med slips, och visade den för sin efter skolan pojkvän. Han var väldigt exalterad över hennes nya utseende och uppmuntrade henne att göra det börja bära den sortens kläder som var helt annorlunda än vad han hade sett henne bära, så hon började göra det. Vännerna på gymnasiet tycker också att hennes nya stil var fantastisk, och de märkte snabbt att Rebecca var gladare och mer strålande! Bekräftelsen från vännerna och dåvarande pojkvän gjorde att Rebeccas intresse för mode och modehistoria blev ännu starkare, och jag idag bär hon mest bara repro eller riktig vintage, både till vardags och fest!

House Of Foxy swing vintage kappa

Rebecca i vår vackra svängrock från The House Of Foxy.

Rebecca tycker att alla olika historiska modeperioder är spännande – inklusive de stora på 1800-talet balklänning med krinoliner och korsetter! Hon är dock särskilt inspirerad av 1940-talets mode, som båda räkna med den minimalistiska, praktiska uniforma krigstidslooken och den voluminösa, ultrafeminina New Titta, startade av Dior 1947. Det hon gillar speciellt med kläderna från denna period är vägen för att skapa den klassiska timglassiluetten, speciellt de fylliga axlarna och den mycket definierade midjan - hon berättade att hon är galen i axelvaddar för tillfället och att hon vill sy axelvaddar i allt, om hon kunde!

När vi frågade Rebecca vilken av våra nya höststilar hon gillade och skulle ha fotograferat Jag valde också genast flera 1940-talsinspirerade stilar och en enda 1960-talsklänning! Rebecca skapade en klassisk 1940-talslook med vår Polka Dot Dark Red Wrap Dress från Bloomsbur y, den coola Americana-jackan från House of Foxy och de vackra retro snörstövlarna från Miss L Fire i bränd orange! Vi älskar utseendet och tycker att den mörkröda färgen på klänningen är fantastisk för Rebeccas ljus hudton!

House Of Foxy flygarejacka


Efteråt hoppade Rebecca i den vackra Raileen-klänningen från Stop Staring , som passade perfekt hennes figur! Rebeccas look är klassisk amerikansk pinup från krigstid med de eleganta Amber skorna från MissL Fire ! Rebecca älskar det högmidjade snittet som framhäver hela hennes figur figur, och den fina fishtail-kjolen som förlänger hennes ben! Vi kunde Kunde inte hålla med mer!

Sluta stirra Rayleen klänning

Rebecca fullkomligt älskade också vår mörkgröna prinsessvingrock från House of Foxy, och hon kunde inte motstå att prova den, även om vi visste att även den minsta storleken (S) skulle vara för large - Rebecca är en liten, ung kvinna (storlek XS), men hon var helt enkelt tvungen att testa hur mycket sväng det faktiskt var i kjolen! Spänningen var stor när hon fick reda på att det vackra kappan har faktiskt en riktig, full swing kjol, och piruetter gjordes i Elmegade!

House Of Foxy vintage ulljacka


Den sista klänningen Rebecca provade var en av våra nya 1960-talsklänningar från Marmalade . En klassiker enhetlig klänning med en A-linje kjol, den ikoniska vita kragen och en cool, avtagbar slips. Rebecca tittar väldigt chic i klänningen, och hennes vita alpmössa passar perfekt!

Skorna är de vackra Amber skorna från Miss L Fire .

Marmelad shop mini 60-tal moddräkt

Rebeccas första besök i Mondo Kaos var sommaren 2016, när hon precis kommit hem Roskilde Festival med plus på kontot (de flesta av oss minns nog hur svårt det kan vara på en festival, 17 år gammal!). Innan Rebecca gick till Festival hade hon lovat sig själv att om hon inte gjorde det spenderade alla sina besparingar på festivalen, sedan ville hon investera i sin första strutskjol och svängkjol! Hon hade redan under en tid noggrant studerat Mondo Kaos hemsida, men hade gjort det hade ännu inte besökt butiken, så hon bjöd med sin mamma och sedan pojkvän på en resa Nørrebro. Rebecca minns tydligt hur exalterad hon var när hon äntligen stod i butiken för första gången, och hon minns också att det var Stine som var på jobbet och sålde henne sin första retrooutfit som var en underkjol, en gungkjol och en randig topp. Rebecca berättade att hon kände väldigt välkommen och trygg i butiken och att just det betydde mycket för henne. Hon hade velat besökte butiken flera gånger, men var rädd om hon nu också 'passade in' här, en rädsla som hon lyckligtvis inte längre, än i dag, där hon är en aktiv del av den Köpenhamns retroscenen vintage miljö!

Sedan Rebecca började intressera sig för rockabillystilen och retrouniversumet har hon lärt sig mycket om modehistoria och även om sig själv och vad som passar henne. Hon är mycket medveten om hennes stil och uttryck, och vad hon gillar och inte gillar. När Rebecca handlar, vill säga viktigt för henne att kläderna är bekväma att ha på sig och att de sitter bra på hennes figur. Rebecca är en väldigt smal, ung kvinna (storlek XS och 20 år), så alla snitt passar inte henne, och det är hon ägnar stor uppmärksamhet åt – därav axelkuddskrossen! Dessutom är det viktigt för henne att kläderna har ett autentiskt utseende från perioden de designades efter, varför Rebecca är särskilt förtjust i dem Sömmerska från Bloomsbury, som just nu designar sina kläder baserat på originaldesign från 1930-talet och speciellt 1940-talet.

Tack så mycket för att vi fick intervjua dig, Rebecca! Vi ser fram emot att se dig igen! ❤️

Vill du lära känna Rebecca och hennes universum och stil bättre kan du följa henne på Instagram HÄR!

Läs vidare under de kommande veckorna, där kan du träffa fler av våra Mondo Ladies – och om du själv använd #mondokaos och #mondolady, så kanske vi också skriver till dig en dag för att fråga om vi kan skriva ett porträtt av dig!

Vänliga hälsningar, Team Mondo Kaos


Leonora Christina Skov i kläder från Mondo Kaos

Retro modevisning

Häromdagen var vi så tur att vår egen Kirstine/ Ploug Fotografi fick fota lite bilder författaren Leonora Christina Skov...


The House Of Foxy är ett engelskt märke som gör kläder i 1940- och 1950-talsstil

Foxys hus

The House of Foxy är ett brittiskt varumärke som designar och producerar högkvalitativa kläder i vintagestil...


Viva Las Vegas

Den 18 - 21 april gick Rockabillyfestivalen "Viva Las Vegas" av stapeln för tjugoandra gången. Kirstine & Ditte hade återigen åkt till Vegas...



PS Vill du höra mer om när vi håller i nya event, startar rea, tävlingar, skaffar nya produkter mm.

Anmäl dig då till nyhetsbrevet nedan:



Kommentar