Feminint Retro overtøj til efterår og vinter

Feminina retro ytterkläder för höst och vinter

Hösten är över oss, och dess gyllene färger drar våra ögon till träden titt. Snart måste vi göra oss i ordning för att kylan kommer på allvar, och därför är det ganska perfekt att feminina jackor och vinterkappor i klassisk retrostil precis har kommit House of Foxy and Love Ur Look!

Vi har även fått vackra höstskor och stövlar från Miss L'Fire och Nordic ShoePeople så att du kan komplettera din feminina retrolook och kliva in faller med stil!

I det här blogginlägget pratar vi om:

♥ vårt urval av retro ytterkläder för höst och vinter

♥ vårt urval av retro skor och stövlar

♥ och till sist ger vi lite inspiration till tre olika höstlooker i 1940-, 1950- & 1960-talsstil!

Retrojackor och kappor för höst och vinter.

The House Of Foxy 1940-talsinspirerade Americana Jacket and Coat.

Från House of Foxy har vi fått den coolaste americana / aviator jackan i den vackraste bruna färgen! Klassisk 1940-talsstil! Jackan är låg midja med fast midjeband, den har en stor spetsig krage, spetsiga axlar, långa ärmar med muddar och sömmar i en fin ljusbrun kontrastfärg. Den är gjord av en läcker ullblandning och är fodrad med ett snyggt satinfoder. Matcha den fantastiska jackan med en fittbågeblus, en åtsittande pennkjol och ett par snygga snörstövlar för en klassisk krigstids pinup-look, vilket är perfekt till hösten!

Americana jacka från House of foxy


Swingkappa i vintagestil från The House Of Foxy

Vi fick också en absolut dröm om en New Look-inspirerad swingcoat! Den är gjord i den läckraste mörkgröna ullblandningen med små svarta gnistrar som ger en fantastiskt djup och fint färgspel. Kappan är skräddarsydd, har en fantastisk V-form halsringning och vackra fladdermusärmar. Snittet ramar in figuren perfekt och skapar den vackraste timglassiluetten à la Diors New Look från 1947! Vi älskar den elegant design!

Love Ur Look Kappor i vintagestil i 100% ull.


Författaren Leonora Christina Skov i vår vintageinspirerade vinterkappa

Love Ur Look har gjort kappor till oss tidigare, och för den här säsongen har vi den populära svängrock i fem fantastiska färger!

Häromdagen var vi så tur att vår egen Kirstine / Ploug Fotografi fick fota några bilder författaren Leonora Christina Skov i ett par av dem!

Förutom att vara en stor författaren, Leonora är också en riktig Mondo Lady. Leonora har varit en av våra lojala kunder under de senaste 10 åren och vi älskar hennes färgglada, feminina stil!

Leonora älskar den gröna utgåva som komplimenterar hennes röda klänning, läppstift och naglar helt fantastiskt!

Besök Leonoras Instagram-profil här:

Besök Ploug Fotografis Instagram-profil här:

Rockarna är gjorda av 100% ull och har ett fantastiskt foder i 100% satin. De är gjorda i en klassiker, elegant 1950-talsdesign som skapar den perfekta timglassiluetten med fulla axlar, centrerad midja och en svängkjol i panel med plats för dina svängklänningar!

Oavsett om du har en speciell retrolook eller helt enkelt letar efter en feminin kappa alltså mjuk och andas, och kan hålla dig varm både höst och vinter, då den underbara ullkappan Helt perfekt!

Retro skor och stövlar för höst och vinter.

Nordic Shoepeople & Miss L Fire.

För att fullända din höstlook kan du sätta fötterna i ett par klassiska snörskor eller ankelboots från Nordic Shoepeople och när vintern kommer har vi de absolut snyggaste retro snörstövlarna från Miss L Fire!

De tidlösa skorna och stövlarna kan användas för många olika retrolooker, oavsett om du är inspirerad av 1940-talets krigstidens pinups och arbetarklasskvinnor, 1950-talets divor och swingkjolar eller 1960-tals moddtjejer och minimalism!

Vi har fått stövlarna från Miss L Fire i två färger denna säsong: den klassiska i svart, matt läder, och den modernare i en vacker bränd orange mocka – en av hösten 2019 jättefina i färgerna! De svarta stövlarna passar särskilt bra till din klassiska look, och de brända orange stövlarna kompletterar säsongens moderna, djupa färger som midnattsblått, mörkgrönt och senap (senapsgul) perfekt!

Inspiration till dina retrooutfits hösten 2019!

Inspiration för en 1940-talslook


1940-talsinspirerade kläder från The House Of Foxy och skor från Nordic Shoepeople

Vi har satt ihop ett set 1940-talsbyxor med vida ben, en enkel topp och den coola Americana-jackan från The House Of Foxy. Tillsammans med de klassiska svarta mockaskinnarna snörskor från Nordic ShoePeople kan du skapa en enkel, cool retrolook à la 1940-talets England!

Se hela outfiten här:

Byxor / blus / jacka / skor


Inspiration till en "New Look" från 1950-talet



Med en midjeskuren svart svängklänning från The Pretty Dress Company, den eleganta gungrock i rött och ett par fina pumps i svart mocka från Miss L Fire, du skapar det perfekt 1950-talsnyhet!


Se hela outfiten här:

Kappa / klänning / skor


Inspiration för en 1960-talslook



Marmelad miniklänning i uniform stil, svart svängrock och ett par T-Bar skor i mörkröd lack från Nordic Shoepeople ger dig en tidig Mod girl look, vimlar av London på 1960-talet!

Se hela outfiten här:

Kappa / klänning / skor


Kom in i butiken eller klicka på 'ny' här på webbshoppen för att se alla våra skönheter och feminina, nya höstartiklar!

Vänliga hälsningar, Team Mondo Kaos


Retro modevisning på mudhoney Copenhagen

Retro modevisning

Vi bjöd in till en retro modevisning på Mudhoney, där vi presenterade ett urval av vår sommarkollektion på fem vackra modeller....


Retro sensommarnyheter 2019

Sensommarens nyheter

Björnbären är mogna, de ljusa nätterna börjar bli kortare och förra veckan började vi göra det kunde känna det i luften: sommaren kommer...


Miss Candyfloss

Ett av våra mycket populära märken, Miss Candyfloss, har precis skickat oss de första höststilarna från deras 2019 års kollektion...



PS Vill du höra mer om när vi håller i nya event, startar rea, tävlingar, skaffar nya produkter mm.

Anmäl dig då till nyhetsbrevet nedan: