Vintage stils brudekjoler i Mondo Kaos

Bröllopsklänningar i vintagestil i Mondo Kaos




I det här blogginlägget pratar vi om:

♥ vårt urval av vintage bröllopsklänningar inspirerade av 1940-, 1950- och tidigt 1960-tal

♥ vintage brudstyling

♥ hur den blivande bruden får den bästa passningsupplevelsen för brudklänningar i Mondo Kaos

Vårt urval av vintageinspirerade bröllopsklänningar från fem olika märken:

Daisy Dapper - Romantisk bröllopsklänning i vintagestil med spets i en klassisk 1950-talslook

Den vackra bröllopsklänningen från Daisy Dapper är en fantastisk, handsydd klänning med ett helt överlägg i romantisk blommig spets. Klänningen är en klassisk, midjeskuren, axelbandslös svängklänning sweetheart urringning, som istället hålls uppe av den vackra spetsen som täcker din dekolletage, men ändå diskret fokuserar på den. Midjan är verkligen i fokus i denna vacker klänning, och vill du ha extra fokus på midjan kan du bära klänningen med en underkjol under, vilket ger extra fyllighet till kjolen!

House of Foxy - romantisk 1940-talsbrud eller sena 1950-talslook a la Brigitte Bardot

Vi har totalt tre vintage bröllopsklänningar från House of Foxy – en bedårande 1940-talsklänning med a-linje kjol och en elegant sent 1950-talsklänning med spetsliv, finns i båda pennor och gungkjolmodell!

House of Foxy har skapat den bedårande teklänningen från 1940-talet i rent vitt exklusivt för Mondo Kaos, och vi tycker att den är perfekt för den romantiska vintagebruden! Klänningen är skuren under bysten för en vacker höst i perioden a-line kjol, har fina, klassiska puffärmar med kantband, och de vackraste draperierna över axlar och barm som ger en autentisk 1940-talsbröllopslook. Den andra modellen från House of Foxy är designad med inspiration från bröllopsklänningen Brigitte Bardot bar i filmen 'Come Dance with me' 1959, vilket tydligt syns i livstyckets bedårande spetsöverdrag som täcker dekolletage och axlar med en mycket hög urringning och fortsätter till en elegant, hel längd ärm. Klänningen har ett brett midjestycke som verkligen sätter formerna i fokus, oavsett om du är för den klassiska 1950-talets svängkjolen, som du med fördel kan bära med en underkjol under, för extra volym eller om du är för enkla, kroppsnära pennkjolar, som var startskottet för 1960-talets enklare bröllopslook.

40-tals vintage stil tight pennklänning från House Of Foxy

Vintage stil elfenbensfärgad pennklänning med spets från House Of Foxy

Vit 40-tals vintageinspirerad bröllopsklänning från House Of Foxy

Vintage 40-talsinspirerad klänning i ett snitt från House Of Foxy

50-tals bröllopsklänning i vintagestil med spets och långa ärmar från House Of Foxy

Vintage 50-talsinspirerad klänning med svängkjol och spets

Pretty Dress Company - 1950-tals brudsilhuett med en modern ren finish

Från Pretty Dress Company har vi valt ut tre olika modeller av våra vintage bröllopsklänningar ; en svängklänning med en "turn-over"-effekt upptill och en svängkjol, samma modell men i en figursydd pennskärning, också en svängklänning med 3/4-ärmar. Alla tre modellerna är väldigt enkla och rena i sin design, vilket ger en elegant 1950-talslook som verkligen väcker uppmärksamhet.

Den vackra svängklänningen har ett klassiskt snitt i midjan och en vacker "omlott"-ringning, samt små ärmar som precis täcker överarmar4 och axlar.

Pennklänningen har samma vackra överdel som fokuserar på midjan och skapar en vacker timglassiluett. De två första klänningarna finns även i vitt med antingen gula eller rosa rosor som går sönder den klassiska vita looken.

Den 3/4-ärmade svängklänningen är skuren i midjan och har en elegant, lätt veckad svängkjol som framhäver midjan medan dekolletage och halsringning är vackert inramade av den spetsiga älsklingsringningen. som hjälper till att sätta midjan i fokus.

Vi rekommenderar att du bär svängmodellerna med en underkjol under, vilket ger extra volym och därmed ytterligare framhäver timglasfiguren.

Vintage 50-tals bröllopsklänning med stor kjol från Pretty Dress Company

Enkel och snygg svängklänning i vintagestil från Pretty Dress Company

Vit 50-tals vintageinspirerad figursydd brudklänning från Pretty Dress Company

Figursydd pennklänning i enkelt vintageinspirerat snitt från Pretty Dress Company

50-tals bröllopsklänning i vintagestil med långa ärmar från Pretty Dress Company

Svängklänning med halvlånga ärmar och veckad kjol från Pretty Dress Company

Stop Staring – klassisk svängbröllopsklänning eller sexig vickning?

Självklart har vi även två av Mondo Kaos bästsäljande klänningar i en vacker vit färg som båda passar vintagebruden perfekt!

Den figurnära, sexiga vickklänningen "Billion Dollar" är för den bombade bruden som verkligen vill accentuera sina kurvor! Klänningen har en omlottvridning vid bysten som är smickrande på alla byststorlekar, lätt drapering i midjan som döljer eventuella linjer och en fin liten puffärm med resår som klär alla armar.

"Mad Men" svängklänningen är en mycket elegant midjeskuren klänning, där en enkel svängkjol fästs på en figursydd livdel med vackra korsveck över bysten. Klänningen har en liten, sned ärm, som tillsammans med korsvecken bidrar till att framhäva midjan och skapa den klassiska timglassiluetten. För att ytterligare framhäva midjan bärs klänningen med en underkjol under!

Tightsittande brudklänning i vitt från Stop Staring

Figursydd vit brudklänning med draperier från Stop Staring

Feminin vit brudklänning med stor kjol i 50-talsstil från Stop Staring

Vit brudklänning med svängbotten från Stop Staring

Unik Vintage - enkel 1950-tals brudklänning med 3/4 ärmar

Från Unique Vintage har vi en enkel, tidstypisk svängklänning med en djup, draperad v-ringning, 3/4-ärmar med äkta ruchning och en klassisk, vid midja. Klänningen skuren och draperad V-ringning sätter bysten och midjan i fokus och skapar den klassiska timglassiluetten från 1950-talet. Det enkla snittet passar alla typer av figurer och kostymerna i djupt elfenbensfärgat för alla hudtoner!

Vintage inspirerad brudstyling

Bröllopsskor i vintagestil – klassiskt vitt eller trendigt guld?

Från Miss L Fire har vi en vacker vit peep toe sandal som är den perfekta bröllopsskon då den är både vacker och bekväm och kommer att passa perfekt till din vintage bröllopsklänning ! Om du inte gillar de klassiska vita bröllopsskorna så har vi dem även en hel del andra färgade skor och sandaler från Miss L Fire bl.a. två skönheter i en av bröllopssäsongens stora färger: guld!

Guldskorna finns som en högklackad sandal eller en platt sandal! Om du letar efter något blått har vi faktiskt också peep toe-modellen i en klarblå färg som är perfekt för att bryta den rena, vita looken! - Du kan matcha de blå klackarna med den blå boleron från Heart of Haute, för en vacker, vågad kontrastlook!

Vintage 50-tals brudskor i guld från Miss L Fire

Guldsandal i vintagestil från Miss L Fire

Blå 50-tals vintageinspirerade skor för bruden från Miss L Fire

Blå mockasandaler i vintagestil från Miss L Fire

50-tals brudskor i vintagestil i vitt från Miss L Fire

Vita sandaler i vintagestil från Miss L Fire

Vintage hår och smink för bruden?

Det finns många olika alternativ när det kommer till styling av vintagebrudens hår och smink - på 1940-talet var "Hollywood-vågor" och "segerrullar" populära på 1950-talet de sexiga Marilyn Monroe lockarna var inne, och på 1960-talet gjorde den vackra, höga "bikupan" entré och lyfte hårmodet till nya höjder!

De tre decenniernas make-up fokuserade först på en matt hud, mörka läppar och ögon med liner och mascara på endast den övre fransraden och fransarna på 1940-talet. Sedan ändrades modet till 'the winged eyeliner' (men fortfarande utan liner och mascara på nederdelen!) och djärva röda läppar och naglar, för att sedan gå all in på ögonen på 1960-talet, med liner och mascara på både övre och nedre fransraden – allt samtidigt som läpparna var diskreta och neutrala.

Du kan få mycket mer inspiration till din vintageinspirerade bröllopslook i vår vintage bröllopsfrisyrbok!

Provar vintage bröllopsklänningar i Mondo Kaos - måndag till torsdag

Om du har blivit intresserad av att komma på en vintage brudklänningsprovning på Mondo Kaos rekommenderar vi att du besöker oss från måndag till torsdag, för att få den bästa upplevelsen och servicen! – Vi är en liten butik med begränsat utrymme och på våra mest hektiska dagar – fredag ​​och lördag – har vi helt enkelt inte utrymme eller tid att ge den blivande bruden den uppmärksamheten och service hon förtjänar. För att vara helt säker på att du får den perfekta passningsdagen för bröllopsklänningar på Mondo Kaos kan du skicka ett mail till oss så kan vi ordna en specifik dejt för dig!

Tre snabba förberedelsetips för vintage bröllopsklänningar i Mondo Kaos:

♥ Ta på dig underkläder för tillfället: en behå du vet passar dig och eventuellt ett par trosor med hög midja som hjälper till att 'släta' din siluett

♥ Om du redan har skorna under kontroll, ta med dem på provet

♥ Ta med dig dina närmaste vänner eller någon från din familj (vi påminner dig vänligen om att vi är en väldigt liten butik med begränsat utrymme, så det kan bli mycket om du tar med hela familjen med :-) )

 

Vi ser fram emot att se dig, Team Mondo Kaos ❤️


PS Vill du höra mer om när vi håller nya event, håller rea, tävlingar, skaffa nya produkter mm, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan: