Vivas Las Vegas Rockabilly Weekender

Vivas Las Vegas Rockabilly Weekender

Den 18 - 21 april gick Rockabillyfestivalen "Viva Las Vegas" av stapeln för tjugoandra gången. Kirstine & Ditte åkte till Vegas ännu en gång och de hade en fantastisk resa!

Om Viva Las Vegas

Viva Las Vegas (VLV) är världens största Rockabillyfestival, som hyllar rockabillystilen, tiden och andan, med allt den har att erbjuda vad gäller rockabillykonserter, dans, kläder etc.! Festivalen startades redan 1997 av Tom Ingram och hålls vanligtvis under påsk på The Orleans Hotel and Casino i Las Vegas.


Med tiden har VLV kunnat presentera shower och konserter med namn som Dita von Tease, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis och Little Richard, och det är inte ovanligt att se uppemot 20 000 deltagare under helgen!

Musiken


Musiken är helt klart i fokus och 75 konserter spelas från 7 olika scener på The Orleans från torsdag - söndag. Gemensamt för alla band som spelar på Viva Las Vegas är att de alla är inspirerade av rockabillymusik från 1950-talet.

Där spelar band från hela världen och i år var det en superbra line-up av bl.a. Vördade Horton Heat, The Delta Bombers, Si Cranstoun, Virginia Brown samt våra favoriter Peter & The Wolves och Spunyboys.

Peter och vargarna
Peter & The Wolves (Kanada)
Spunyboys Rockabilly-band Spunyboys (Frankrike)
The Big Six Rockabilly Band
The Big Six (Storbritannien)

Jiving

På lördag eftermiddag hålls Jive, Stroll och Bob-tävlingar som alltid är bra underhållning.

Det erbjuds även klasser där du kan lära dig dansa Jive, Stroll och Bob flera gånger under festivalen (bild).

Utöver det är det såklart mycket dans under festivalen – både under konserterna, men även till DJ:s som spelar fram till kl. 7 på morgonen.


Utöver musiken finns en hel del annan underhållning, t.ex. du kan uppleva Burlesque Bingo, Pinup-tävlingar, modevisningar, bowling etc. Vår favorit i år var "Charles Phoenix Slideshow" som handlade om gamla Las Vegas med alla fantastiska ljusskyltar, hotell etc. Förutom att det var superintressant att lära sig mer om Las Vegas, är Charles Phoenix också bara en fantastisk underhållare så det var en riktigt bra show!


Kläderna

De allra flesta kvinnor som är intresserade av Rockabilly & Vintage-scenen älskar att klä sig snyggt, och Viva är ett bra tillfälle att visa upp dina favoritkläder. Det finns inget "för" här mycket".

Det finns även montrar där både Vintage- och Repro-kläder och accessoarer säljs, och det hålls även en modevisning (bild) där Repro-märken presenterar sina senaste kollektioner.

Bilshow

En av de riktigt stora händelserna är den stora veteranbilsmässan på lördag eftermiddag, där klassiska amerikanska bilar ställs ut i alla nyanser, topptrimmade såväl som originalpatina! Totalt 800 bilar – alla från tidigare år 1964.

Under bilmässan i år spelade 4 band fantastiska "Hilbilly Moon Explosion" och "Delta Bombers".




Bild: Kirstine & Ditte på bilmässan på lördag.

Pinup-tävling:

Under bilmässan hålls årets Pinup-tävling där 12 tjejer kommer upp på scen med förhoppningen att bli årets VLV Pinup.

I år representerades Danmark av "Miss Confetti" som fick pris för "Bästa hår" stylat av "Miss Rockabilly Ruby".

Bild: Från vänster Brittany Calavera (1:a tvåa), Miss Confetti (bästa hår), fröken Florrie Von Cloudberry (bäst klädda), Miss Lady Lace (2:a tvåa), Dafna Bar-El (bästa smink) och slutligen vinnare av VLV22 Pinup vinner Miss Shell Bell.

Tiki Pool Party:

Varje dag är det poolparty på The Orleans, men söndagen är klart störst, där de allra flesta deltar. Det finns drinkar, livemusik och en bra feststämning.

Varje dag är det "Swimsuit Contests" - fredag ​​är det tjejerna, lördag är det paren och söndag är det männen (som brukar vara de mest underhållande på scenen) som tävlar i sina Vintage Swimwear.


Video: The Volcanics spelar på poolpartyt på söndag.


Det råder ingen tvekan om att resan till Vegas är värd alla pengarna om du är intresserad av rockabillymusik och massor av fester och upplevelser.

Om du vill veta mer om Viva Las Vegas kan du besöka deras egen sida HÄR!

Om du vill lyssna på musiken kan du lyssna på Tom Ingram (grundare av VLV) radio HÄR!


Blogginlägg:

Mondo Kaos höll en Retro modevisning på The Mudhoney cocktailbar

Modevisning på The Mudhoney

Onsdagen den 15 maj bjöd Mondo in Kaos till en retro modevisning på Mudhoney där vi presenterade ett urval av vår sommarkollektion...


Vintage bröllopsklänningar i 1950-talsstil i Mondo Kaos

Bröllopsklänningar i vintagestil

I det här blogginlägget berättar vi om vårt urval av vintage bröllopsklänningar inspirerade av 1940-, 1950- och början av 1960-talet...



PS Vill du höra mer om när vi håller nya event, håller rea, tävlingar, skaffa nya produkter mm, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan:


Kommentar