Flagshipstore brand "The House Of Foxy"

Flaggskeppsbutikens varumärke "The House Of Foxy"

The House Of Foxy - Kläder & klänningar i vintagestil


The House of Foxy är ett brittiskt varumärke som designar och producerar högkvalitativa kläder i vintagestil inspirerade av modet under 1900-talets klassiska perioder, d.v.s. åren från 1925 till 1964 – speciellt 1930-, 1940- och 1950-talen.

Bakom The House of Foxy står vintageentusiasten Clare Quartermaine från Huddlesfield i Yorkshire. Clares förälskelse i vintageuniversum började när hon var 14 och köpte sin första vintageoutfit, och ju äldre hon blev, ju större crush - och samlingen av unika vintageklänningar och kläder växte stadigt! Efter att Clare fick barn upptäckte hon att hennes kroppstyp förändrades. Detta innebar att hon inte längre passade sina vintagekläder, vilket verkligen irriterade henne, för precis som med vintagesaker hade hon inte möjlighet att bara köpa det specifika föremålet igen i en annan storlek.

Lyckligtvis hade Clare genom sitt intresse för vintagevärlden lärt känna flera lokala kvinnliga designers och efter flera samtal insåg Clare att de alla hade samma problem med sina vintageklänningar och kläder efter att de fick barn. Dessa samtal var startskottet för Clare i december 2009 att grunda företaget som idag producerar varumärket The House of Foxy. Utgångspunkten är en passion om att skapa smickrande, vintage-inspirerade kläder för varje kvinna av varje figur som får henne att känna sig som en gudinna!

Förutom passformen sätter The House of Foxy också ett högt värde på autenticitet i sin design, vilket är anledningen till att Clare och hennes team ägnar mycket tid åt att undersöka mode och dess utveckling under de olika decennierna och individuella år, allt från midjesnitt, draperingstyper och ärmlängd till material och tryck. För att säkerställa både autenticitet och kvalitet väljer Clare materialen personligen, precis som hon designar alla kläder själv. Hon har till och med köpt licens för flera originaltryck från 1930- och 40-talen, som hon själv hittat i gamla designböcker tillhörande den berömda antikvariatet Potterton Books, belägen i liten stad Sessay i North Yorkshire.

Några av Clares vackra tryck från kollektionerna aw18 och ss19.

Värt att nämna är också att alla kläder från House of Foxy är etiskt producerade, och de allra flesta tillverkas i två små fabriker i England respektive Skottland. När du står med en av Clares produkter i dina händer, du tvivlar inte på att hon lägger sin själ i varumärket, vilket är en stor inspiration för oss här på Mondo Kaos!

I Mondo Kaos har vi drivit House of Foxy sedan 2014, och vi är mycket stolta över att vara exklusiva återförsäljare av märket i Danmark!

Clare besökte oss flera gånger i Köpenhamn, Ditte och Clare har till och med träffats i Las Vegas, och det är alltid ett stort nöje varje gång vi träffas. Det ska inte heller vara någon hemlighet att vi är lika förälskade i hennes person som vi är med hennes design!

nov. 2018: Clare, Ditte och Stine träffades i Köpenhamn för att titta på vår/sommarkollektionen 2019.

Clare är en mycket sympatisk kvinna som har en otrolig kunskap om mode i "The Golden Era of Fashion". På Mondo Kaos tycker vi att House of Foxy är riktigt bra på att fånga essensen av de olika "vintage" decennierna i deras design, oavsett plagg. Därför bär vi en stor del av kollektionen, med ett sortiment som innehåller blusar, byxor, kjolar och klänningar, i både penna, swing- och testil! House Of Foxy är mycket populärt bland våra kunder, som gång på gång framhåller den fantastiska passformen, det läckra materialet och de vackra, feminina trycken!

Ava Dress - den perfekta vintageklänningen


En av våra mest sålda klänningar genom tiderna är Ava-klänningen och detta beror utan tvekan på den höga kvaliteten på klänningen och den helt fantastiska passformen som smickrar alla typer av figurer. Ava är inspirerad av det sena 1930-talet, vilket kan ses i det enkla, tidstypiska snittet, med den a-linjeformade kjolen, den breda midjan, de lätta, korta puffade ärmarna och den vackra, höga v-ringningen som drar blickarna till bysten utan att faktiskt visa dekolletage - i sann, elegant vintagestil !

Vi har precis fått in fem nya, vackra Avas i färger och tryck, som alla kommer att passa perfekt till våren och sommaren!

Gracie & Grable Dresses - två vackra klänningar i vintagestil


Gracie-klänningen är en feminin och enkel klänning inspirerad av 40-talet – vi har den just nu i ett fantastiskt blommönster i nyanser av lila och rosa, samt klassiskt svart.

Grable-klänningen är en annan av våra klassiker. Klänningen har fina detaljer och det höga snittet är väldigt smickrande för figuren och framhäver midjan speciellt. Vi har den just nu i lager i svart, marinblått, bär och rött, samt denna vackra "Spring Orientera.

Toppar & kjolar

Vi har precis fått in två nya kjolar i en vacker turkos färg – den vackra 40-talskjolen med "waterfall"-effekt, samt den klassiska Whirlaway-kjolen. Båda superfina för en vintage sommarlook.

Nyckelhålsblusen finns i både svart, vit och denna vackra röda färg.



Giveaway - Vinn en Ava-klänning

Nu har du möjlighet att vinna en av våra Ava-klänningar från House Of Foxy efter eget val.

Det du behöver göra för att delta i tävlingen är följande:


1

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan.


2

Kommentera på Giveawayen Postat på Instagram och/eller Facebook vilken av de fina Ava-klänningarna du skulle vilja vinna.

3

Njut av påsken och vänta och se om du har vunnit - vi drar den lyckliga vinnaren tisdagen den 22 april.

  • Vi är säkra på att du kommer att bli glad över att prenumerera på vårt nyhetsbrev – om inte kan du avregistrera dig när som helst genom att klicka på "Avregistrera" längst ner i mejlet.
  • Om du redan har registrerat dig behöver du inte göra det igen, men din vinstchans är exakt densamma som om du registrerat dig nu (när vi hittar en vinnare bland kommentarerna kontrollerar vi att denna person är registrerad)
  • Du kan välja om du vill kommentera något av medierna eller om du vill kommentera båda. Om du gör det på båda är chansen att vinna såklart fördubblad.
  • Vi annonserar vinnaren den 22 april på både Instagram & Facebook och vinnaren kommer även att meddelas direkt.

Blogginlägg:

Viva Las Vegas

Den 18 - 21 april gick Rockabillyfestivalen "Viva Las Vegas" av stapeln för tjugoandra gången.

Kirstine & Ditte åkte till Vegas ännu en gång och de hade en fantastisk resa!

Palava

Palava är ett brittiskt, familjeägt företag som skapar feminina och hållbara kvalitetskläder i de vackraste retroinspirerade designerna och mönstren.

Vi ntage-inspirerade bröllopsklänningar

På Mondo Kaos har vi ett gediget urval av romantiska, retro- och vintageinspirerade bröllopsklänningar för blivande brudar av alla former och kroppstyper, oavsett om hon letar efter en elegant, formsydd pennklänning eller en livlig midja- skära svängklänning!



PS Vill du höra mer om när vi håller nya event, håller rea, tävlingar, skaffa nya produkter mm, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan: