Emmy Design - Svensk strik i Vintage stil 🌾

Emmy Design - Svensk stickning i vintagestil 🌾

I Mondo Kaos finns det nĂ„gra saker vi bara vet fungerar för alla! En av dem Ă€r Emmy Designs koftor. Även de som inte Ă€r för koftor kommer att vara det nĂ€r de tar pĂ„ sig dem. PĂ„ Mondo Kaos Ă€lskar vi deras tidlöst vackra design och höga kvalitet, som passar perfekt till vĂ„rt urval av retroinspirerade klĂ€nningar , jeans , byxor och kjolar med hög midja. Dessutom Ă€r vi de enda som bĂ€r Emmys snygga design i Köpenhamn, och vi Ă€lskar deras passform och deras inkluderande syn pĂ„ kroppar och storlekar. Och inte minst deras fokus pĂ„ hĂ„llbar produktion utan överproduktion.

Vem Àr Emmy?

Emmy Nilsson tog examen frĂ„n Köpenhamns mode- och designskola 2008, och efter tvĂ„ Ă„r som frilansande designer startade hon varumĂ€rket Emmy Design . Hon skapade Emmy Design av viljan att skapa nĂ„got som kombinerade hennes intresse för historia och vintageklĂ€der med hennes kompetens som designer. Liksom mĂ„nga av vĂ„ra mĂ€rken startade Ă€ven Emmy sin kollektion med att inte kunna sĂ€tta sig in i dĂ„tidens high street-mode, och en stor kĂ€rlek till vintageklĂ€der. Men Emmy hade svĂ„rt att köpa klĂ€der till sig sjĂ€lv som passade bra, var praktiska och fungerade för dagligt bruk – sĂ€rskilt i det kalla svenska klimatet.

Peggy Sue cardigan i lila frÄn Emmy Design

Om Emmy Design

2010 grundades Emmy Design som ett varumÀrke som designar och producerar feminina klÀder i retro- och vintagestil, sÀrskilt inspirerade av tiden och modet pÄ 1930-, 1940- och 1950-talen . Emmy startade företaget ensam och 2015 blev hennes syster, Lisa, delÀgare i företaget. Lisa Àr civilekonom, sÄ det var vÀldigt naturligt för Emmy att frÄga henne om hon ville vara en del av företaget. Lisa sa ja, och sedan dess har de tvÄ smÄlÀndska systrarna vidareutvecklat Emmy Design tillsammans. Idag kan du förutom i Sverige köpa Emmy Design i 12 lÀnder, och till och med sÄ lÄngt bort som USA och Australien. Idag har över 50 europeiska retro- och vintagebutiker Emmy Design, och vi förstÄr varför! Faktum Àr att vi hÀr pÄ Mondo Kaos Àr lite stolta över att ha haft Emmy Design sedan 2011, och att bÀra varumÀrket exklusivt i Köpenhamn.

Med tanke pÄ miljöpÄverkan tillverkas alltid Emmy Designs stickade plagg i begrÀnsade kvantiteter, i en liten fabrik i Marocko, och övriga klÀder tillverkas i en liten fabrik i Litauen. Och naturligtvis arbetar de nÀra dessa tillverkare för att sÀkerstÀlla den höga kvalitet som vi förvÀntar oss av Emmy Design.

Emmy Design Ă€r sĂ€rskilt kĂ€nda för sitt fokus pĂ„ passform, oavsett din kroppstyp och storlek. Även om det Ă€r ett litet företag, gör de inkluderande klĂ€der i mĂ„nga storlekar, plus size ocksĂ„! Emmy Design gör tvĂ„ kollektioner Ă„rligen, en för vĂ„r/sommar och en för höst/vinter. Det gör de utifrĂ„n en önskan om hög kvalitet och omsorg om miljön. De överproducerar inte och har ett nĂ€ra samarbete med produktionsplatserna, sĂ„ de har kĂ€nsla för sina produkter och design och ser till att dessa förblir i toppklass. Som en del av deras strĂ€van efter hĂ„llbarhet Ă€r det extra viktigt för Emmy att klĂ€derna hĂ„ller sĂ€song efter sĂ€song och för det Ă€r bĂ„de utförandet viktigt, men ocksĂ„ att designen Ă€r tidlös.

Nedan kommer vi att beskriva de olika modellerna av koftor som vi bÀr frÄn Emmy Design:

"The Ice Skater cardigan" - Emmy Designs signaturkofta i 100 % ull

FrÄn första ögonkastet blev vi förÀlskade i dess fantastiska kvalitet och klassiska, feminina snitt. Idag Àr alla Emmys koftor klippta till samma snitt, dÀrför Àr de bland vÄra mest populÀra stilar bland vÄrt sortiment i Mondo Kaos. De Àr sÀrskilt bra för vÄra högmidjade retro- och vintageklÀnningar, eftersom de Àr designade med sÀrskilt fokus pÄ midjan. Ice Skater-koftan har lÀtt fylliga axlar, V-ringning och horisontell kabelstickning som slutar i midjan. Den korta formen gör att koftan ser enkel och elegant ut, dÀr de flesta vanliga koftor skapar en boxig figur, vilket Àr föga smickrande för de allra flesta kvinnor.


MÄnga av oss kÀnner nÀstan att det kliar nÀr vi hör ordet "ull". SÄ Àr dock inte fallet med denna ull, som Emmys koftor och andra stickade plagg Àr gjorda av. Ullen Àr "merceriserad" sÄ att den inte kliar, och Àr mer hÄllbar och kan dÀrför hÄlla i mÄnga Är.

Det Àr helt enkelt en fantastisk kofta och de flesta fans nöjer sig inte med bara en!

"Peggy Sue cardigan" frÄn Emmy Design

Ice Skater koftans motsvarighet heter Peggy Sue, och vi har precis fÄtt in denna i 7 vackra fÀrger. Peggy Sue Àr i en lÀttare kvalitetsstickning i 100% merinoull med hÄlmönster. Det hÀr Àr den perfekta koftan att bÀra de svala sommarkvÀllarna, eller sÄ kan den knÀppas upp och anvÀndas som en stickad tröja. Naturligtvis har den fortfarande den hÀrliga feminina passformen, som Àr perfekt att bÀra över sommarklÀnningar, eller med en kjol eller ett par byxor. Pegge Sue-koftan finns i vÄr/sommarkollektionen 2020 i fÀrgerna röd, marinblÄ, grön, krÀm, lila, dammblÄ och lavendel.

Peggy Sue cardigan i grönt frÄn Emmy Design
Peggy Sue cardigan i krÀm frÄn Emmy Design
Peggy Sue cardigan i marinblÄtt frÄn Emmy Design
Peggy Sue cardigan i rött frÄn Emmy Design
Peggy Sue cardigan i ljuslila frÄn Emmy Design
Vacker lila Peggy Sue Cardigan frÄn Emmy Design

"Suzie Q Cardigan" - En "gammal" bekant ÄtervÀnder

Susie Q. cardigan Àr tillbaka i vÄr/sommarkollektionen. SjÀlvklart har Susie Q, precis som Emmys andra koftor, Àven signatursiluetten i midjelÀngd, och en liten sittpuff vid axlarna, den har ocksÄ ett vackert lövmönster. Koftan Àr i en vacker hypoallergen bomullsblandning bestÄende av 50% bomull och 50% modal. Modalfibrer Àr mycket mjuka, draperar vackert och har en slÀt glÀnsande finish. Dessutom fluffar Model betydligt mindre Àn bomull, vilket gör att din bomullskofta kommer att se ny och fin ut vÀldigt lÀnge. Susie Q bÀrs i korallfÀrgat & senapsgult.

Suzie Q cardigan frÄn Emmy Design i korallfÀrgad bomullsmix


Suzie Q cardigan frÄn Emmy Design i senapsgul bomullsmix

"The Delightful Daytime Cardigan - En ny klassiker

Koftan Delightful Daytime Àr hÀr för att stanna och den Àr nu en permanent del av bÄde vÄr/sommar- och höst/vinterkollektionerna. Det Àr en lÀtt och mÄngsidig kofta i 100% ull. Det Àr vackert Äret runt; pÄ sommaren att ha pÄ svala sommarkvÀllar, och som blus till ett par jeans, byxor eller kjol pÄ vintern. Den Àr perfekt för en vacker sommarklÀnning och den Àr till och med elegant nog att bÀra pÄ sommarens fester. Delightful Daytime-koftan Àr, som alla Emmy Design-koftor, kort sÄ att fokus ligger pÄ midjan.

Delightful Daytime Cardigan kommer att finnas i lager ca. 10 april 2020, men kan redan nu förbestÀllas.

Den ljuvliga dagkoftan frÄn Emmy Design i ljusblÄtt
Den ljuvliga dagkoftan frÄn Emmy Design i svart
Den hÀrliga dagkoftan frÄn Emmy Design i krÀm

Emmys stil Àr omisskÀnnlig och vi hoppas att du har blivit inspirerad att hitta din nya favoritkofta.

VÀnliga hÀlsningar, Team Mondo Kaos


LÀs mer pÄ bloggen:


Jeans – Freddies Of Pinewood & Lady K Loves

Jeans – Freddies Of Pinewood & Lady K Loves ❀



Miss L Fire VĂ„r/Sommar 2020 – GlĂ€dje i fĂ€rg, kvalitet och vintageinspiration 🌾

Miss L Fire VĂ„r/Sommar 2020 – GlĂ€dje i fĂ€rg, kvalitet och vintageinspiration 🌾



Kvinnors internationella matchdag 2020

Kvinnors internationella matchdag 2020❀



NYHETSBREV:

Vill du höra mer om nÀr vi hÄller i nya event, startar rea, tÀvlingar, skaffar nya produkter mm.

AnmÀl dig dÄ till nyhetsbrevet nedan: