Vintage stils julegaver - inspiration og julegave guide

Julklappar i vintagestil - inspiration och julklappsguide

Julklappar i vintagestil från mondo kaos

Julen är precis runt hörnet. Vi vet inte hur det är med dig, men i dessa tider när du verkligen behöver saker att se fram emot och vara glad över är det som om julen har en helt annan status i år. Kanske har vi bättre tid också? Tid för varandra, tid för närvaro, tid att tänka gamla traditioner in i nya banor.

I Mondo Kaos julpyntar vi och ser alltid fram emot julen och julhandeln i december. Men även för oss i år blir det en annorlunda december, med julluncherna inställda, visst är det lite mindre sexiga blyertsjulunchklänningar och fler klänningar med mer galna och vackra rutor som står i fokus. Det finns också julklapparna såklart...

Julklappar för under 500 DKK och under 1000 DKK

Som något speciellt i år har vi skapat två kategorier med presenter under 500 DKK och under 1000 DKK , för även om kläderna vi säljer i Mondo Kaos är gjorda av de finaste materialen och i vackra detaljerade snitt kan du enkelt hitta både kläder och tillbehör för under 500 DKK . Dessutom kan du enkelt dela din 'önskelista' från Mondo Kaos. Vi kommer att beskriva detta nedan.

De två kategorierna är tänkta som inspiration och en hjälpande hand för den som vill överraska eller överraskas med en present från Mondo Kaos på julafton. De som vill bli överraskade kan vidarebefordra hela vår kategori. Vill du ha en överblick över inspiration till presenter du ska ge dig själv kan du lämpligen leta där efter en idealisk och unik presentidé, till vännen, mamman eller pojkvännen, eller den som kan ha förtjänat en underbar present från Mondo Kaos .

De två kategorierna gör det enkelt att hitta den perfekta presenten från vår hemsida, men självklart finns vi även till hands i vår butik där personalen gärna visar upp sig och ger en hjälpande hand med julklappsinspiration såväl som shopping.


SE ALLA VÅRA JULKLAPPAR UNDER 500 DKK. HÄR

Vi älskar mjuka paket

Många av våra vintagemärken körs exklusivt i Mondo Kaos. Därför ger du garanterat en unik julklapp och inte något som har masstillverkats, utan tillverkas i små partier, och säljs på väldigt få ställen, och i vissa fall även helt exklusivt hos oss.

I vår kategori under 500 DKK har vi riktigt underbara saker som du antingen kan ge ensam eller som lite extra eller till och med som fina adventspresenter. Vi har precis fått in det hållbara strumpbyxmärket Swedish Stockings , och vi tycker att det är de bästa strumpbyxorna! Självklart har vi dem i enfärgat svart och många tjocklekar för alla tillfällen, men vi har även både nätstrumpor och leopardstrumpor om du vill ha det lite roligare. Vi har även de rejäla och välsittande alpmössorna från Diefenthal i olika färger, och dessutom finns det skjortor från The Seamtress of Bloomsbury och deras härliga kjolar och de härliga retro-t-shirtarna från Mischief Made .

Om du letar efter en liten present, eller kanske några accessoarer eller en adventspresent så har vi de vackra och verklighetstrogna hårblommorna, och vi har chiffonghalsdukar och broscher (men bara i butiken) och de vackra Rock it Rosie accessoarerna .

Klassisk alpmössa i ull
Bloomsbury skjorta med prickar
Guldfärgade ringörhängen i retrostil

En klänning i vintagestil i julklapp – kan du göra det?

Självklart! Är vårt svar. Det är en superfin och väldigt personlig present, för vem älskar inte en vacker klänning ? Och faktiskt har vi några storsäljare som är riktigt lätta att hitta rätt storlek i, så att mottagaren av den fina julklappen direkt ska kunna hoppa in i sin nya fina julklapp.
Oavsett om du vill ha en vacker klänning från Mondo Kaos eller vill ge en i julklapp så finns det massor att välja på. Du kan till exempel välja de klänningar som vi vet är snygga på alla och därför är bland våra absoluta storsäljare, de kommer alltid i nya färger och design och är därför unika. Det gäller bland annat för modellen Ava och Vera från The House of Foxy , som är en fantastisk present oavsett om du är den glada givaren eller den lyckliga mottagaren.

Röd A-linje klänning i vintagestil från The House of Foxy
Omlottklänning från The Seamtress of Bloomsbury med prickar
Skjortklänning i vintagestil i rött från Very Cherry


Vackra julklappsklänningar i vintagestil under 1000 DKK

Vi har även ett antal vackra klänningar som ligger i kategorin strax under 1000 kronor , till exempel den underbart smickrande skjortklänningen från Very Cherry eller den sexiga pennklänningen Tegan från The Pretty Dress Company . Det finns även den vackra omlottklänningen från Bloomsbury som är en säker vinnare här i butiken. Faktum är att alla dessa är några av våra mest sålda klänningar, och de är supersmickrande på i stort sett alla.

Emmy cardigans – en mjuk present till henne

Om du inte är säker på att hitta en klänning , kjol eller byxa som passar så har vi alltid till exempel vackra stickade plagg och varma koftor som alla skulle älska att få i julklapp. Dessa tröjor är alltid skurna till midjan så att de är feminina och passar bra med våra kjolar och byxor i vintagestil.

Alla älskar Emmy! Vi garanterar att du inte går fel på stan med en kofta från Emmy Design . Det här är gåvan som fortsätter att ge, vi lovar. Koftor från Emmy Design är av utmärkt kvalitet och design i många färger (om du är snabb nog, för de går som det legendariska varma brödet). The Delightful Daytime-koftan kostar 949 DKK och Emmys klassiker 'The Ice Skater' kostar 1099 DKK. Dessa är en fantastisk present och kvaliteten är verkligen utsökt, inget ludd och de är särskilt mjuka varför de också är väldigt eftertraktade.

En exklusiv vintageskjorta – julklappen till din pojkvän eller flickvän?

Vi har ett antal vackra skjortor som kostar mellan 500-700 DKK Vi har den feminina Estelle-skjortan från Heart of Haute i många färger och mönster, som är lika vacker på våren som den är på vintern, där den lätt kan bäras med en kofta över. Estelle-skjortan kännetecknas av den vackra fittrosetten, slipsen, på framsidan, vilket gör den till den perfekta presenten. Dessutom har vi många olika skjortor i finaste vintagekvalitet, bland annat från The House of Foxy och The Seamtress of Bloomsbury.

Tröja i vintagestil med blommor från The House of Foxy
Estelle skjorta med fluga fittrosett i lila
Jive skjorta i vintagestil med blommönster

Ge ett presentset från Mondo Kaos till kvinnan i ditt liv

En presentask från Mondo Kaos

Vill du sätta ihop ett litet (eller stort) presentset till kvinnan i ditt liv så står vi redo med råd och vägledning. I år har vi även samlat några härliga presentset för inspiration , där du får lite extra godsaker i paketet på klassiskt presentset-sätt. Presentseten kostar NOK 240 (värde upp till NOK 279), NOK 600 (värde NOK 738) NOK 1000 (värde NOK 1238).

Julpaket för 600 DKK inklusive presentkort
Julklappspaket 3 för 240 DKK
Presentpaket 1 till 1000 DKK


Skapa ditt eget presentset

Självklart ger vi även vägledning om du vill sätta ihop ditt eget presentset. Föredrar du en kofta kan vi till exempel lägga till matchande armband och örhängen. Gillar du en kjol kan du komplettera den med fina strumpor från What Katie Did eller leopardstrumpor från Swedish Stockings . De vackra handskarna från Rhanders Handsker i mjukt läder kan med fördel ges tillsammans med de vackra baskrarna från Diefenthal .

Hållbara leopardstrumpbyxor från Swedish Stockings
Vackert retroarmband i rött
Strumpor med naglar från What Katie Did

Presentkort från Mondo Kaos i julklapp

Är inte presentkort tråkiga eller opersonliga? Det tror vi inte, och absolut inte i Mondo Kaos, där många av våra kunder vill veta att den service de får är en del av paketet. Det betyder att ett presentkort på Mondo Kaos inte bara är ett presentkort utan en upplevelse.

Vi erbjuder även personlig shopping, så att du alltid kan kombinera de två för en härlig njutningsdag med personlig julklappsshopping.

När du ger ett presentkort i julklapp ger du ett litet paket med upplevelser. Kom ihåg att du alltid kan lägga till mer på presentkortet, eller ett personligt löfte om att göra en speciell dag av det, med ett cafébesök eller något annat den dagen presentkortet ska lösas in.

Julklappar från Mondo Kaos

ÖNSKELISTA – HUR MAN GÖR

På Mondo Kaos har alla möjlighet att göra en önskelista där de kan spara allt de önskar sig i julklapp, sedan kan de dela listan med alla de som behöver inspiration för att hitta den perfekta julklappen.



SEKTION 1.

Bredvid varje produkt står "lägg till på min önskelista". När du trycker på hjärtat ändras det till 'ta bort från önskelistan', d.v.s. att produkten nu finns på din önskelista.


PUNKT 2

För att hitta din önskelista, gå till 'Mitt konto' uppe till höger. Om du inte redan har ett konto hos oss måste du skapa ett.


ARTIKEL 3

När du har skapat ett konto hittar du din önskelista genom att klicka på hjärtat uppe till höger. Du har då möjlighet att dela din önskelista med vem du vill, antingen som länk, på Facebook eller via mejl.


Kom ner till butiken och kom i rätt julstämning och låt oss hjälpa dig hitta inspiration till alla dina julklappar. Vi ser fram emot att se dig.


God jul hälsningar,

Team Mondo Kaos ♥


Läs mer:

Våra varumärken och hållbarhet

Våra varumärken och hållbarhet


Hur du tvättar och vårdar dina vintagekläder

Hur du tar hand om dina vintagekläder


Mondo dam jul

Jul med Mondo-tjejerna


PS Vill du höra mer om när vi håller i nya event, startar rea, tävlingar, skaffar nya produkter mm.

Anmäl dig då till nyhetsbrevet nedan: