Karantæne hilsen fra Mondo Pigerne ❤️

Karantänhälsningar från Mondotjejerna ❤️

Från oss alla till er alla.

Vad gör du här i karantän? Har du fått extra tid som behöver användas på ett annat sätt än du brukar?

Under den här tiden har vi, som så många andra, mycket extra tid att fylla. Därför har vi bestämt oss för att visa dig vad vi gör nu för tiden, kanske kan du bli inspirerad, eller så kan du berätta vad du gör nu när vardagen ser lite annorlunda ut än vanligt.

Mondo Madness Cake

Här kommer en hälsning från vår Cecilie som ägnade en av sina karantändagar åt att baka en jättegod tårta!

Hon delar gärna receptet med er alla:

Kaka:
250 g smör
200 g socker
5 äggulor
250 g mjöl
1 tsk bakpulver
150 g riven choklad
150 g grovhackade hasselnötter
Saft av ca 2 apelsiner
Riv skalet av ca 2 apelsiner

Glasyr:
125 g florsocker
1/2-1 Saft från en apelsin
1/2-1 rivet apelsinskal

Sätt på ugnen på 170° fläkt.

Blanda ihop smör, äggulor och socker. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver lite i taget under omrörning.

När degen är utrörd, tillsätt choklad, nötter, apelsinjuice och rivet apelsinskal. Smörj en springform eller annan kakform med smör och häll sedan i smeten.

Ställ in kakan i mitten av den förvärmda ugnen i 45-50 minuter.

När kakan är färdig och svalnat lite kan du täcka den med en glasyr blandad med siktat florsocker, apelsinjuice och apelsinskal


Njut av!

Cecilies hemmaträningsprogram

Efter tårtan kanske du har mer tid över, och varför inte träna hemma? Här visar Cecilie sina övningar för att hålla musklerna starka medan vi sitter i husarrest. Hon säger själv att det är skönt att börja dagen med lite träning, det ger en bra start och man känner sig fräsch efteråt.

Cecilie gillar att träna i tid, inte bara för att bli skärpt, utan också för att hålla pulsen uppe hela tiden.

Varje övning upprepas tre gånger i 30 sekunder vardera, så det är skönt att ha ett stoppur redo.

Dagens pass är framförallt för magen, med en sista övning för armarna, ni vet: 'Viftande skinka'.

Programmet består av 7 övningar och kan utföras nästan var som helst:

1) knäböj 3x30 sek

2) inverterad v planka 3x30 sek

3) knä till armbåge 3x45 sek

4) sidoplanka 3x15 sek

5) omvänd crunches 3x30 sek

6) arm/benshöjningar 3x30 sek

7) bänkdips 3x15 sek

Du kan alltid anpassa tiden efter hur mycket du normalt tränar. Jag har ställt in tiden här för någon som inte tränar regelbundet, och kanske är nybörjare.

Line läser Murakami

Hos Line finns det för en gångs skull tid att sätta upp fötterna och läsa en bra bok! Line gillar att läsa, men med heltidsstudier, inlämningsuppgifter, tentor och så klart jobbet på Mondo Kaos kan det vara svårt att hitta lugnet att med gott samvete bara avsätta tid för eftertanke. Just nu läser hon 'Chronicle of the Woodpecker' av Haruki Murakami.



Romanen är en myriad av berättelser och sagor, mystik och verklighet som väver in och ut ur varandra, men utgångspunkten för berättelsen är huvudpersonen Okada, som har slutat sitt jobb på en advokatbyrå. Han sköter nu hem, katt och fru, som är redaktör på ett förlag. Plötsligt en dag försvinner katten spårlöst, och strax efter även hustrun...
Det är tystnad och solsken strömmar in genom fönstret. Det är inte det värsta.

Line måste meddela oss, romanen var bra!

Kirstines om tvätt & Film Noir

Hemma hos Kirstine handlar karantänen om att rädda gamla klänningar som bara ska bli klara och att handtvätta de ömtåligaste sakerna. Ett bra tips är genomskinligt diskmedel. Låt det ligga på de envisa fläckarna ett tag och tvätta sedan – det tar det mesta och skadar inte tyget.

När allt är tvättat är det dags för film! Besattheten för tillfället är Film Noir. På Netflix kan du t.ex. se 'The Stranger' från 1946 med bl.a. Orson Welles och Loretta Young. De gamla filmerna är delvis riktigt välskrivna och man kan bara svimma över garderoberna och frisyrerna!

På filmstripen.dk hittar du 'Omväg', som också definitivt är sevärd. Om du kan låna dem av din mormor eller liknande, så är dessa också bra underhållning: 'The Maltese Falcon' med Humphrey Bogart eller 'The Big Sleep' också med Humphrey Bogart. 'The Lady in the Lake' är också bra, och väldigt annorlunda eftersom den har subjektiv kamerariktning. Det är bara att vänja sig, men det är en rolig effekt!



Stines Spellistor för karantänstiden

Stines karantänhälsning kommer till dig -såklart- i musikalisk form. Musik är en stor del av Stines liv, både privat och som DJ.
När Stine är ute och DJ:ar sker det analogt, med gamla, vintage vinyler från 60-talet, och absolut utan användning av datorer och spellistor.
Under karantänen fokuserar Stine på att få mer tid att fördjupa sig i sina skivor. Hon hittar musik som hon inte har hört på länge. Hon forskar och lyssnar på musik hela dagarna och får på det sättet ny inspiration till spellistor. Här delar hon ut all sin musikaliska visdom och hjärteblod till Mondo Kaos kunder, så du får två spellistor som du kan roa dig med eller hålla fest hemma med.

Mondo_kaos_playlist_1


Bubblegum och slå

Den första spellistan är en blandning av välkända hits och de flesta låtar är från 50-talet – det finns även några från 60-talet. Den andra spellistan består framför allt av musik från 60-talet – och här är det mycket mer soul och beat. Det finns definitivt många klassiker man kan sjunga med i, men också några okända men fantastiska låtar från den tiden.

Så klicka in (på bilderna ovan) och lyssna på Stines fantastiska spellistor!

Har du blivit inspirerad? Tårta, styrkeövningar, böcker, musik, gamla filmer... Förhoppningsvis har du en kort stund tänkt på något annat än medias nyhetsflöde.
Vi hoppas såklart att alla är friska och mår bra, att ni förblir det och att vi snart kommer över det värsta - tillsammans, var för sig :-)

Kärleksfulla hälsningar,

Team Mondo Kaos ♥


Läs våra senaste blogginlägg här:

Formad på 1940-talet

Mode på 40-talet 🌟

Formad på 1950-talet

Mode på 50-talet 🌟

Formad på 1960-talet

Mode på 60-talet 🌟


PS Vill du höra mer om när vi håller i nya event, startar rea, tävlingar, skaffar nya produkter mm.

Anmäl dig då till nyhetsbrevet nedan: