Miss Candyfloss Efterår 2019

Miss Candyfloss hösten 2019

Ett av våra mycket populära märken, Miss Candyfloss, har precis skickat oss de första höststilarna från 2019 års kollektion – och det kommer nog inte som någon överraskning att vi är väldigt exalterade! Vi har lett svenska fröken Candyfloss sedan 2011 och vi är fortfarande lika förälskade i deras feminina design som vi var första gången vi såg dem!

I det här blogginlägget pratar vi om:

♥ Historien bakom Miss Candyfloss

♥ Mondo Kaos urval av Miss Candyfloss-kläder för hösten 2019

Historien bakom Miss Candyfloss

Miss Candyfloss är ett svenskt märke som designar damkläder i klassisk retrostil, inspirerad av 1940- och 1950 -talens mode! Deras kläder har en elegant och mystisk atmosfär – kanske för att de tillverkas i Transsylvanien, landet som, enligt legenden, var hem för Lord Dracula!

Idén om Miss Candyfloss uppstod mellan två svenska systrar, Adele och Noemi, från en gemensam önskan att skapa estetiskt vackra kläder med en klick av det förflutnas elegans, för den moderna kvinnan. Varumärket grundades officiellt 2009 och har sitt hem i Sorenius House of Fashion, beläget söder om Malmö. Här skapar teamet olika design som är baserade på 1940- och 1950-talens estetik och tillförs med en touch av 00-talet sex appeal! Eleganta snitt i klänningar, såväl som blusar, byxkostymer och jackor, och med en fantastisk passform som passar alla kroppstyper och storlekar - Miss Candyfloss gör sina kläder från storlek XS till storlek 4XL, så kvinnor i alla storlekar kan bära sina vackra kläder!

Hållbarhet är ett viktigt värde för Miss Candyfloss, därför använder de bara material från europeiska textiltillverkare – även från Danmark! Deras kläder tillverkas i en liten fabrik i Transsylvanien, där de två systrarna har sina rötter. De har en nära relation till fabriken och vet att kläderna alltid håller hög kvalitet eftersom de är producerade under rätta arbetsförhållanden och förhållanden.

Mondo Kaos urval av Miss Candyfloss, hösten 2019

Höstkollektionen 2019 från Miss Candyfloss är inspirerad av den amerikanska skådespelerskan, ikonen Marilyn Monroe. Det är en kollektion som utstrålar sexappeal, och alla stilar vi har tagit in framhäver det kvinnliga former på precis rätt sätt!

Guld, guld, guld...

Även om Marilyn sjöng 'Diamonds are a girl's best friend' är vi nu också väldigt nöjda med guld!

Vintage guldtopp från Miss Candyfloss

Vi har tagit in den mest eleganta skimrande senapsgul/guldfärgade blusen som är perfekt för höstens fester. Den är formad med en hög V-ringning och en liten, lutande ärm och insömmar vid bysten som framhäver det vackraste sättet. Du kan skapa en dramatisk look genom att bära blusen med en tajt pennkjol eller ett par sjömansbyxor med vida ben!

Vi har också fått in en väldigt snygg pennklänning, med en dramatisk båthals i samma glänsande senapsgula färg som blusen. Själva klänningen är matt senapsgul, midjeskuren med skärp och är gjord av en läcker viskosblandning som kramar om kroppen och sätter hela din figur i centrum!

Komplettera den "gyllene looken" med ett par vintage-bågar från Rock It Rosie!

Det betyder ingenting om det inte har den svängningen...

Miss Candyfloss är särskilt känd för sina figursydda svängklänningar från 1950-talet med draperade bröst, och i höst har vi fyra ursnygga svängklänningar i grönt, marinblått, svart och vinrött/vinrött!

Den mörkgröna klänningen är skuren i midjan och har vackra dolmanärmar som hjälper till att skapa den perfekta timglassiluetten! Skärningen passar alla kroppstyper och det breda midjestycket framhäver både byst och midja!

Den mörkblå klänningen är en väldigt feminin klänning med en romantisk, rund båtringning med en liten rosett i mitten. Den har armbågslånga ärmar och en snygg faux knappdetalj vertikalt ovanför bysten. Snittet framhäver både bysten och midjan, och midjan framhävs särskilt av det medföljande breda bältet!

Den svarta är en elegant skjortklänning med iögonfallande grå kontrasterande kanter på kragen, fickkanter, ärmuppvikningar och det tillhörande skärpet. Designen skapar den klassiska timglassiluetten och framhäver midjan i synnerhet, och med tillhörande bälte, du kan lägga ytterligare fokus på midjan om du vill!

Den vinröda klänningen är en skjortklänning från 1950-talet med en snygg asymmetrisk knappdetalj framtill, armbågslånga ärmar och hel kjol med mycket smickrande veck bak som har lagom fall över baksidan! Snittet passar alla kroppstyper och framhäver midjan i synnerhet!

Klä dig!

Vi har också en mycket elegant och smickrande byxdress i, med de ultimata breda pallazo-benen, som ger dig den vackraste glidande gångarten!

Den har armbågslånga ärmar, är skuren i midjan och stängs med dragkedja och en enkel knapp framtill. Den är gjord av ett fantastiskt material som kramar om kroppen och framhäver hela din figur på vackraste sätt, samtidigt som huden kan andas!

Den ultimata retrobyxdressen!

Sist men inte minst har vi även fått in de två snyggaste 1940-talets retro kavajjackor! Den ena är i den ikoniska svarta och vita houndstooth-ruten med svart kontrastkrage och volang och peplumeffekt, och den andra är i en djup mörkblå färg, och har en böjd, asymmetrisk knappstängning framtill. Använd dem vid behov. med en av våra klassiska pennkjolar från The House Of Foxy för en vacker och feminin look.

Båda kavajjackorna skapar en vacker timglassiluett, och var och en är den perfekta retro-övergångsjackan för hösten!

Vi hoppas att du älskar vår höstkollektion från Miss Candyfloss lika mycket som vi gör ❤️

Många hälsningar från Team Mondo Kaos


Retro modevisning på mudhoney Copenhagen

Retro modevisning

Vi bjöd in till en retro modevisning på Mudhoney, där vi presenterade ett urval av vår sommarkollektion på fem vackra modeller....


The House Of Foxy är ett engelskt märke som gör kläder i 1940- och 1950-talsstil

Foxys hus

The House of Foxy är ett brittiskt varumärke som designar och producerar högkvalitativa kläder i vintagestil...


Sensommarens retronyheter i Mondo-kaos

Sensommarens nyheter

Björnbären är mogna, de ljusa nätterna börjar bli kortare och förra veckan började vi känna det i luften: sommaren kommer...



PS Vill du höra mer om när vi håller i nya event, startar rea, tävlingar, skaffar nya produkter mm.

Anmäl dig då till nyhetsbrevet nedan: