Sensommer nyheder 2019

Sensommarnyheter 2019

Björnbären är mogna, de ljusa nätterna börjar bli kortare och förra veckan började vi känna det i luften: sommaren är på väg och hösten är precis runt hörnet. I Mondo Kaos betyder det att den första vackra föremål från vår höstkollektion 2019 har börjat komma och vi ser fram emot att visa er några av våra nya, vackra 1950- och 1960-talsinspirerade stilar! I det här blogginlägget pratar vi om

♥ nya föremål från Very Cherry

♥ nya föremål från Emily och Fin

♥ strumpor och strumpbyxor från What Katie Did

Nya föremål från Very Cherry


Från Very Cherry har vi precis fått in en klassisk båthalsblus och två olika typer av skjortklänningar i flera olika färger och tryck, som passar perfekt till sensommarens och höstens mörkgröna, röda och gyllene färger!

Båthalsblusen är den perfekta blusen för din retrogarderob! Det är en av de mest mångsidiga blusarna vi har, och beroende på vilken botten du stylar den med kan du skapa olika retrolooker! Med ett par breda ben sjömansbyxor skapar du en enkel 1940-talslook, med en swingkjol skapar du en elegant 1950-talslook, och med en minikjol skapar du en klassisk 1960-talsmodig tjejlook!


D'Laine skjortklänning med svängkjol är en vacker, klassisk 1950-talsklänning med armbågslånga ärmar, skjortkrage och helknappsstängning framtill. Till den här säsongen har vi fått klänningen i flera olika färger också ett vackert blommönster.

Lapelskjortklänningen med A-linjekjol är en enkel 1950-talsklänning med lapelkrage, korta ärmar med lätt puff och knytskärp i midjan. Det är en klassisk design som passar alla kroppstyper och vi har den i flera olika färger.

Nya föremål från Emily & Fin


Vi har precis fått tre nya vackra 1960-talsstilar in genom dörren från engelsmännen Emily and Fin: en läcker retrotröja med svantryck, en vacker A-linjeklänning med svantryck och en underbar flaskgrön minikjol i det mjukaste sammet!

Tröjan och dess vackra landtryck drar tydliga referenser till den berömda "baa baa black sheep"-tröjan som Lady Diana, prinsessan av Wales, bar till en polomatch 1983! Som i Lady Di's jumper som hade ett svart får bland vita, på Emily och Fins fina tröja finns en enda röd svan bland vita! Du kan styla tröjan för en söt retrolook genom att bära den under byxorna eller kjolen, och skapar därigenom en snygg siluett med särskilt fokus på midja och höfter. Klänningen är i samma vackra svantryck som tröjan, och är gjord av 100% mjuk viskos!

Klänningen är knälång och dess midjeskurna och runda halsringning är mycket smickrande och smickrar de flesta kroppstyper.

Kjolen är gjord av den läckraste, mjuka sammet och är i klassisk 1960-talsdesign med hög midja och genomgående knappstängning framtill. Den mäter 43 cm, vilket är en perfekt längd för att visa upp dina ben höstens läckra tights och ett par långa stövlar – en helt klassisk 1960-talslook!

Retro strumpor och strumpbyxor från What Katie Did


Även om dagarna börjar bli kallare kan du fortfarande enkelt bära dina retroklänningar och -kjolar utan att frysa om benen. Vi har både strumpor (till hängslen) och strumpbyxor med sömmar i flera olika färger från retrounderklädesmärket What Katie Did, och i butiken hittar du även flera olika strumpor och strumpbyxor i plus size från italienska Pamela Mann!

Klicka in på webbshoppen eller besök butiken och låt dig inspireras till din retro höstlook 2019!

Vänliga hälsningar, Team Mondo Kaos


Blogginlägg:

Retro modevisning på mudhoney Copenhagen

Retro modevisning

Vi bjöd in till en retro modevisning på Mudhoney, där vi presenterade ett urval av vår sommarkollektion på fem vackra modeller....


Retro badkläder på mondo kaos

Strandmode

I Mondo Kaos står beach fashion 2019 för vackra retro och vintage badkläder från ikoniska Esther Williams Swimwear, lätta och andningsbara badkläder...


Viva Las Vegas

Den 18 - 21 april gick Rockabillyfestivalen "Viva Las Vegas" av stapeln för tjugoandra gången. Kirstine & Ditte hade återigen åkt till Vegas...


PS Vill du höra mer om när vi håller i nya event, startar rea, tävlingar, skaffar nya produkter mm.

Anmäl dig då till nyhetsbrevet nedan: